belkide en çok kullanılan cümledir. hatalardan hep ders almayı bilmeli derler,kendine bunu ilke yap gerekirse derler, hatanın sonucu maddiiolarak değil de manevi olarak çok can yakmışsa '' bu sefer tamam, bi daha olmayacak, üzülmem bi daha'' falan denir. ama sadece lafta kalır. o hatalar tekrarlanır ve sonuç : bu sefer asla!.
eger yapilan hatalar farkli farkliysa ve hata yapan kisi yaptigi her farkli hatada "bu sefer asla!" diyorsa sozunun eridir. mevzu ayni hata degilse her hatadan sonra bu sefer asla! diyebilir.
aynı hatayı paşa paşa yine yapacağını bilir bunu diyen de. tavuk götü tövbe tutmaz, malum. her seferinde söz verir kendisine hele işin ucunda haysiyeti, gururu varsa... kendisine sayar söver, iradesiz oluşuna isyan eder ama yine yapar. hatalar mı caziptir her zaman yoksa insanoğlu yaradılışı gereği mi bu kadar dirençsizdir.
bir zaman sonra ilk hatasında yanında olan, ona destek olan yoldaşlarını da bulamaz yanında, ee haketmiştir bu yalnızlığı. kendine bile yaranamaz o saatten sonra.
özellikle içkiyi çok kaçırıp, yatağa yattığınızda gözlerinizi kapayınca karanlığın içinde her şey dönmeye başlarya, soluğu klozetin başında alırsınız. o zaman dersiniz, bi daha asla. içkiyi çok kaçırıp, kusup, bunu dememiş insan var mıdır? hatta adamlar şarkısını bile yapmış (bkz: never again) demek ki mevzu evrensel bir mevzu.