türk aile yapısından insanların ailenin birbirine bağlı olmasından kaynaklanır. önce içerde birlik olmalıyız görüşünün aileyi dışarı karşı güçlü kıldıgına inanılmaktadır.
--spoiler--
g.t araştırma şirketinin yaptığı bir tespit olsa gerek, acaba kaç örnek aile ile görüşüldü merak içerisinde bu halk, zira kendilerine soran olmamış.
--spoiler--
türkiye senin yaşadığın mahalleden, tanıdığın 3-5 aklı başında insandan ibaret değil dostum. askere gittiğin zaman bile koca bölüğün içinde 1-2 üniversite mezunu, daha doğrusu aklı başına adam var.
doğuyu aklına getir...
aşiretleri aklına getir..
köyleri aklına getir..
kasabaları aklına getir..
tutucu aileleri aklına getir..
ben bilmem beyim bilir diyen aileleri aklına getir..
oturduğun semtte bunun istisnaları elbette vardır ama türkiye oturduğun semtten ibaret değildir.
+ baban hayır verdi de mi lan?
- bırak de hayır desin amk
+ sen niye evet diyon olum baban hayır demiş madem
- bana ne olum babamdan, o hayır diyor diye hayır mi diyecem
dün batak oynarken böyle bir muhabbet dönmüştü masada.. Kendi düşünceleri olan insanlar da var.. Başlık biraz abartı kaçmış..
belirleyemezsiniz. eğer evin reisi çocuklarının oy vermek istediği partiye karışıyor ise herkes tamam der fakat oy verme işlemini günümüzde kimsenin göremediği bir biçimde yaptığımızı düşünürsek, kişi kolay bir yalanla bunun içinden çıkabilir.
fakat aile reisi kendi fikrini kabul ettirmeye çalışıyor ve bunu başarıyor ise bu önerme doğrudur.
demokrasiden nasibimizi alamadığımızın bir göstergesidir.
bu ülkede oy verenlerin sayısı değil aile reislerinin sayısı seçim sonuçlarını belirlemektedir. 5 çocuklu bir aile düşünün ki bu ailenin reisi hangi partiye oy veriyorsa diğer aile fertleri de o partiye oy veriyor. istisnasız bu kesinlikle böyledir.
dolayısıyla meydanlara çıkıp konuşmak oy istemek saçmadır. bulun aile reislerini toplayın bir yerde ne anlatacaksanız onlara anlatın.