17 yılda kaç milli eğitim bakanı görev yaptı. sayısını hatırlayan var mı?
ve bu 17 yılda " eğitimde devrim " yapmayan bir tane milli eğitim bakanı var mı?
adamlar eğitimde devrim yapa yapa eğitimi "hallettiler"
"her 100 öğrenciden 16 sı dört işlem yapamıyor" muş.
nasıl yapsınlar... çocuklar yapboz bir sistemde " devrim " manyağı oldular.
not: soru şu; eksiksiz bir türkiye düşmanı olsaydınız ve iktidar elinizde olsa ilk ne yapardınız?
chp seçim broşürünün okullarda "yakın tarih dersi" diye okutulduğu bir zamanda sonuç iyi bile sayılır.
müfredat sadece atatürkü öğretir, onu da yanlış öğretiyor,
vedat uşaklıgil'e sorun, size gerçeğini söyler.
yoksa bunca kamalist kitle neden yürüsün biz travestilerin arkasında, damarda var çünkü.
ben üniversitedeyken sınıfta 3 kişinin ingilizce bilmesi ve 60 kişilikbir sınıfta bir elin parmağını geçmeyecek şekilde matematik bilmemiz ve matematik dersine giren hocanın 4 işlemi bile zorla yapmaya çalışanlara ders anlatırken sinir krizi geçirmesi ve bu kişilerin mezun edilerek diploma sahibi edilmesi. demekki 10 yılda eğitim fazla ilerlememiş. lise yıllarıma bakıyorumda zehir gibiymişiz be. ama şu bir gerçek günümüzde o bölümünde okuyamayacaklar mezun vermesi herkes üni mezunu olmayanı dövüyorlar heralde. gerçekten eğitiminde içine gaitalarını yaptılar gençlerin geleceğini miktiler. habire sistem mi değisir aga.
konunun öğretmenlerin maaşı ile pek bir alakası yok. maaşı veren devlet alan öğretmenler. öğretmenleri yetiştirenler de ve eğitim sistemin de sıkıntı var. bence bu istatistikler bile iyi, şişirilmiş not ortalamasıyla anca bu kadar olur.
bardagin dolu tarafindan bakmak gerek 84 ogrencininde dort islemi yapmasida basaridir.
zayif olanlar eleniyor gucluler integral tanjant kontanjant gibi abuk subuk hesaplar ve terimlerle omrunu torpulemeye devam ediyor.
Temel olarak eğitim sisteminin kalitesizliği, hemen her sene sınav sisteminin değişime uğraması ve toplumun çoğunluğunda çocuğunu eğitme alışkanlığının olmaması sorunları yüzündendir.
Okul ortamında Eğitim öğretim sistemindeki çarpıklığı zaten biliyoruz.
Peki kaç kişi çocuğunu yanına alıp adam akıllı ders çalıştırıyor? Ben hiç hatırlamıyorum mesela. Alır defteri bir süre uğraşır sıkılır bırakırdım hep. Basit ama gelecekteki alışkanlıklarını şekillendiren bir durumdur bu.
Geçmiş zamanda devlette çalışılıp aynı zamanda özel muayenehane işleten doktorlar hastaneye gelen vatandaşlara güzel bakmaz özele teşvik eder özele gidince bir güzel tedavi ederdi.şimdiki öğretmenler özellikle sayısalcılar bilerek öğretmiyor sınıfındaki öğrenciye kendi evinde saati 250 tl den ders veriyor.
türkiye de her 100.000 insandan 100.000 tanesi ne dinini ne oy verdiği partiyi ne de yönetim biçimlerini rejimi tarif edebiliyor.
örn: ak parti, akepe, cehape, cehepe, başkanlık cumhurbaşkanlığı yarı başkanlık, gerçek islam bu değil tartışmalarını.
sokakta okumuşu aydını sanatçısı idarecisi cahili yobazı eğitimlisi eğitimsizi bu halde olan halkın gençlerine haksızlık yapıyorsunuz.
üstelik çamaşır değiştirir gibi aynı kişilerişn aynı partinin, aynı mental yapıda olan insanların, aynı dünya görüşü içinde değer yargıları olan insanların zart zurt eğitim sistemi milli eğitim bakanı değiştirmeleri yap boz tahtasına dönen eğitim ve öğretim sistemi içinde nasıl öğrenci yetiştireceklerini bile bilmeyen bir milli eğitim kadrosu varken 100 öğrenciden 16'sı dört işlem yapması süper başarıdır.
hem ne gerek var matematik fizik vs konularına...
dindar nesilin ihtiyacı yok.
dua ederiz işlem tamam.
yapmalarına gerek yoktur. integral bile çözüyorum ama bir faydası yok, asgari ücrete iş arıyorum. onlarda asgari ücrete iş bulacak. boşuna kafa patlatmaya gerek yok.
Öğretmenlerden daha çok eğitim programıyla alakalı olan durum.
Bizim eğitim programımızın içerik kısmı çok detaycı olduğundan herşeyi öğretmeye çalışırken aslında hiçbirşeyi öğretemiyoruz.
Ben milli eğitim bakanı olsam lise düzeyinde her ders için temel, orta ve ileri düzey olmak üzere üç ayrı içerik hazırlardım. Meslek liseleri için sayısal ve sözel derslerin temel seviyede olması yeterli olurdu. Genel liseler orta seviyede konulardan sorumlu olurdu. Bunun haricinde kalan Anadolu liseleri, kolejler vs ileri düzey içerik eğitimi verirdi. Böylece ülkenin iş gücü, memur ve beyaz yakalı istihdamı en etkili şekilde yetiştirilmiş olurdu.