hepar ın seçimlerden çekilmesi

entry5 galeri0
    5.
  1. yazılanları görüdkçe ne kadar gerekli olduğunun ve ne kadar boşuna dil döktüğümüzün farkına vardığım konudur.

    varın, çekilmeyin. adam gibi bir üslup kullanıp bir fikir sunanda kabahat.
    sandığa gömülüp , kaybolup gideceksiniz.

    hatırlanan tek şey bu günlerde yaptığınız ukalalıklar olacak.
    0 ...
  2. 4.
  3. sittinsenedir iktidara gelemeyenler çemkirmeye başlamış. * arkadaş bu ne korkudur? doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz yok %1 miş yok meclise hiç giremezmiş. sanane arkadaşım, sana mı soracak milyonlarca sempatizanı olan parti seçime gireyim mi girmeyeyim mi diye?
    12 haziran günü görüşürüz kim meclise giriyor kim giremiyor, allahın izniyle meclise bir girelim gelecek seçimlerde bu oylar bölünmesin tayfası barajı geçmenin hesabını yapacak. bu millet sizin partinizi çok beğendiği için oy vermiyor halka dayatılan 3 parti var millet ne yapsın.
    2 ...
  4. 3.
  5. mantıklıdır. sittinsene (60 sene) meclise giremeyecek partinin seçime girmesine ne gerek var ki?
    0 ...
  6. 2.
  7. kendi düşüncesine göre akp'nin hepar'dan mhp'ye gelecek %1-2 lik oyla yıkılacağının sanan yazarın temennisi. kendiyle çelişmesine birşey demiyorum da arkadaş hesap kitaptan da habersiz. hepar'ı %1'lik bir parti olarak görmesi ayrı bir komedi.

    2002 seçimlerine bakalım meclisteki partiler akp ve chp.
    akpnin aldığı oy oranı: 34,43 çıkardığı milletvekili sayısı:365

    2007 seçimlerinde
    akpnin aldığı oy oranı: 46,58 çıkardığı milletvekili sayısı:341

    peki akp 2007 seçimlerinde 2002'ye göre oy oranını %12'den fazla arttırdığı halde nasıl oldu da milletvekili sayısında düşüş oldu? çünkü meclise 3. parti olarak mhp girdi ve akp oy oranını arttırmasına rağmen beklendiği kadar milletvekili çıkaramadı.

    bugün de durum aynı, eğer amaç gerçekten akp'nin yıkılması ise, hepar'ın 4. parti olarak meclise girmesi şart. hepar meclise girdiği taktirde akp en az 90-100 milletvekili kaybedecektir ve tek başına iktidar şansı kalmayacaktır. bunu anlayın artık.

    ama ben bu oylar bölünmesin çığırtkanlığı yapanların derdinin akp'yi yıkmak olduğunu düşünmüyorum. olsa olsa partilerinin büyük oy kaybı yaşadığının korkusudur. bugün de denizlide ülkücü geçinenlerin heparlılara saldırması bunun göstergesidir. siz heparlılarla didişeceğinize atamızın büstüne apo bayrağı asan, heryeri talan eden bdplilerle uğraşın. hepar gençleri bursada da eskişehirde de bdplilerin karşısındaydı...

    herşeyi geçtim, hepar'a oy verecek olanlar zaten akp'nin chp'nin mhp'nin siyasetini beğenmediği için hepar'a yönelen insanlar. hepar'a inanmış adam ne akp'ye oy verir ne kürtçü chp'ye ne de seçmenine küfür eden mhplilere oy verir.

    basının ambargosuna rağmen hepar en az 4 milyon oyla meclise girecektir kimsenin şüphesi olmasın.
    6 ...
  8. 1.
  9. bir defaya mahsus bile olsa yapması gerekendir.

    türkiye bir seçime gidiyor. ama türkiye, olağan şartlar altında bir seçime gitmiyor.

    türkiye akp'nin seçimden ezici bir zaferle çıkması halinde sonucunda yeni bir anayasaya kavuşacağı bir seçime gidiyor.

    türk adının olmadığı, türkiye'nin etnik merkezli bir federasyona dönüşeceği ve böylece türk topraklarının bölünme sürecinin hızlanacağı bir anayasa...

    hepar'a oy verecek kardeşlerimin benle aynı hassasiyetleri taşıdığına tüm kalbimle inanıyorum.

    türk milletinin adına, kimliğine, bu topraklardaki anayasal varlığına en az benim kadar sahip çıktıklarını ve çıkacaklarını biliyorum.
    aramızda bazı konularda görüş ayrılığı olduğunu da.
    ama gün, bu ufak görüş ayrılıkları yüzünden bölüneceğimiz bir gün değil.

    kabul edelim. hepar'ın barajı geçme şansı yok. yüzde 1 - 2 oranında bir oy alması muhtemel.
    hepar ın oyları mhp yi barajın altına çekmeyecek. bir baraj sorunu yok mhp nin. ancak hepar ın aldığı her oy ne yazık ki ama ne yazık ki çöpe de gitmemiş; akp hanesine yazılmış olacak.
    bu da en kaba tabirle bu topraklardaki türk varlığını, anayasanın ilk 4 maddesini savunacak bu oranda ( %1-%2) oyun tekabul ettiği vekil sayısının meclis dışında kalması demek.

    tekrar ediyorum. türkiye olağan bir seçime gitmiyor. türkiye varlığının oylanacağı; türk'ün bu ülke üzerindeki hakkının oylanacağı bir seçime gidiyor.
    bu süreçte hepar, mhp diye bölünmenin, aramızdaki görüş farklılıklarının türkçüler açısından osmanlı orduları istanbul'un kapısında iken meleklerin cinsiyetini tartışmaktan farkı yok.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük