affettiğiniz kişiye verdiğiniz sorumluluk ve affedilen kişi için, ona verilen bu sorumluluğun farkında olması durumunda aslında çokta kötü bir şey olmayacak durumdur. ama bu anlatılan şekilde gelişmesi pek rast gelmez. tabii filmin koptuğu , geri dönüşün olmayacağı aşikar olan olaylarda affeden olmak ne kadar doğru bilinmez. affetmek büyüklüktür. ama sürekli sürekli sıra gelen ters durumlarda, yine affetmek bir tercihtir. bu bir bağlam, ilişki sonuçta. bire bir ilişkilerde bu olaylar, hep kişilerin kendisini bağlar. eğer toplumun sorumluluğunu taşımıyorsa bu kişiler ve olaylar.
"hep bu sefer son. artık bitti. " diye baslanılan konuşmanın " bir daha yapmayacaksın değil mi? " şeklinde sonuçlanmasıdır.
Kendini salak gibi hissettirir.
küs olduğunuz kişiyle sürekli aynı ortamda bulunmak durumundaysanız mecbur yapılan eylem. yok göz göze gelmemeye falan çalışıp kasacağınıza direk barışın yine samimi olmayın en iyisi.
aptal damgası yemektir. tamam öfke, kin, nefret gibi negatif duyguları bünyende barındırma ama hatasına göre affetsen de kimi insanları hayatından silmesini bilmelisin. yoksa ömür boyu enayisindir yediği her halttan sonra pişkince sana gelebildiği.
--spoiler--
-irade güç demektir. evet, işte buna güç denir.
-bu yüzden mi bizden korkuyorlar?
-onları istediğimiz gibi gebertebildiğimiz için korkuyorlar. onları öldürme hakkına sahip olduğumuz için bizden korkuyorlar. suç işleyen birini cezalandırabiliyoruz. adamı öldürtüp kendimizi iyi hissedebiliyoruz. aslında buna güç denmez.. adalet denir. güç farklı bir şeydir. öldürme yetkisine sahip olup da öldürmüyorsan güçlüsündür..
-demek sence güç bu..
-işte güç bu.. güç, buna denir..
--spoiler--