önceleri 2 yılım ziyan oldu diye düşündüren, daha sonra "iyi ki okumusum, erkenden mezun olacak ne olacak, yasasın öğrencilik" dedirten durumdur. iyidir.. hostur..
lisedeki hazırlıgı zorunluluktan* universitedekini ise keyiften okumus olması cok olasıdır.sonuc olarak kafadan iki yılını sadece ingilizceye vermesinden kaynaklı pisman olma olasiligida yuksektır.heleki bölümüde kendince zor bir bölümse sınıfta kalma riskini yasadıkca bu pismanlık günbe gün kat kat artmaktadir. **
okuduğunuz üniversite yeni açılmış bir üniversite ise ve bölümünüzde 1. sınıfı oluşturcak kadar öğrenci muaf sınavını geçememişse zorunlu olarak kendinizi içinde bulduğunuz durum.
okula başlamadan da bir kreş anaokulu davası yaşanmışsa, hayatı boyunca, gözlem-hazırlık süreçlerinden sonra olaya katılma sanrısını yaşamaya neden olacak hal hareket davranıştır.
saglam bir yabanci dil temeline sahip olmak icin faydali olan durumdur. 'bu iki seneyi kaybetmeyim sonra omrumun on iki senesi haftasonu yabanci dil kurslarinda suruneyim ustunede cuvalla para bayilayim' denmedigi surece tercih edilebilir. ama kisi en az birini atlayip gecebiliyorsa en ideali yakalamis demektir.
ülkemizdeki hazırlık sınıfının 'gerekliliğini' kanıtlayan, bir öğrenciye nasıl sene kayettiririz aynı zamanda da devlete olabildğince yük yaparız diye düşünenlerin bulduğu yöntemdir.
+ ismail beyaz işine giriyoruz. hazır mısın?
- hazırım abi
+ bak beyaz dediğim uyuşturucu, anladın di mi?
- anladım tabi , hazırım ben abi.
+ fuhuş sektörüne de giriyoruz.
- girelim.
+ ee ismail ama seni pazarlıycaz.
- olur abi, dedim ya hazırım.
+ lan olum nasıl bir iş bu? her şeye hazırsın?
- ben iki sene hazırlık okudum abi.
+ ??!?!!
iğrenç bir diyalog , kabul ediyorum. silecektim , harcadığım zamana kıyamadım. siz de kıymayın.
2 sene bir güzel yatmaktır. seviyeniz hazırlık atlamayı yetecek düzeyde ise gerçekten tatil gibi bir sene geçirirsiniz. şu an yaptığım şey tam olarak tatil başka türlü açıklama getiremiyorum. yaşınız çok büyük değilse 22 sinde 23 ünde başlamadıysanız üniversiteye şiddetle yapmanız önerilir.
efenim şimdi hazırlık okumak vakit kaybı değildir. kimi zaman isteğe bağlıdır. hayata iki yıl geç başlamak falan hikayedir bu kafa insanlar için. bi kerem öğrencilik hayatını dinlene dinlene daha verimli bir hale getirmektir. öğrencilik hayatının iki senesini yatarak, gezerek, eğlenerek geçirmektir. hele bir de üniversitede burslu okunuyorsa 1 sene fazladan para alma amacı da taşıyabilir.
bornova anadolu lisesi gibi bir liseden çıkmış olsanız bile yeri geldiğinde hazırlık sınıfını okumanız gerekbilir. şöyle açıklayalım: nam-ı diğer bal, izmir'de ve türkiye'de eğitim kalitesi yüksek ve ingilizce eğitimi kalburüstü olan bir lise olarak geçiyor. evet bu sonuna kadar doğrudur. ancak şöyle bir gerçek de var ki -eski sistem için konuşuyorum- hazırlık ve lise 1'de görülen hayvani yoğunluktaki ingilizcenin ardından gelen öss ve okul derslerinde başarılı olmalıyız altmetniyle öğrencilerde ve öğretmenlerde ingilizce konusunda müthiş bir gevşeme, rahatlık ve akabinde gelen ingilizce unutkanlığı... bu ingilizce ve diğer yabancı diller için en büyük düşmandır... ingiltere'de doğup büyümüş olsanız bile 5 yıl ingilizce konuşmayın bakalım ne biçim oluyorsunuz... işte ülkemizin ve eğitim sistemimizin içinde bulunduğu en büyük sorunsallardan bir tanesi de ne yazk ki budur. eğitimde süreklilik. bu süreklilik sağlanamadığı zaman, öss'de büyük başarılar kazanıp da türkiye'nin en iyi üniversitelerine giden bir çok öğrenci ambiyane tabirle s.ke s.ke ingilizce hazırlık sınıfını tekrardan okumuştur.
not: bu üniversitelerden biri odtü'dür. bu mağdur öğrencilerden biri de çiçek abbas'tır.
eğer hazırlık sınıfını okumasaydım şu an halim nice olurdu diye düşünmekten kendimi alamıyorum ayrıyetten. bu da böyle bir anımdır.
not2: lise döneminde yurtdışına gitmiş ve oraların havasını solumuş, bu nedenle tamamen keyfi olarak hazırlık okuyan öğrencileri tenzih ederim. neticede dil dile değmeden dil öğrenilmez değil mi?*
ortaokulda ingilizce lise de almanca universite de fransızca hazırlık okuyan insanın yaptığı eylemdir. yazıktır günahtır mına koyım hayatımın 3 yılı boşa gitti denilesi eylemdir.
eğer hem lisede hem de üniversitede ingilizce hazırlık okuyorsa şaşılacak insandır. zira ingilizce gibi basit yapılar ve kurallar üzerine kurulmuş kıytırık bir dilin haftada 24 saat ders verildiğinde * rahatça öğrenilebileceği aşikardır. kişinin ingilizceye merakının olmaması, dil zekasının * fazla gelişmemiş olması veya lisenin dil eğitiminn dandik olması muhtemel sebeplerdir.