süper liseden gelme elemanların geneli için geçerli durumdur, daha da beteri ise üniversitedeki hazırlıkta topu dikmektir, totalde üç yıl hazırlık okunmuş olur.
eğer lisede okutulan hazırlık size ingilizce' nin i sini anca öğretebilmişse ve yabancı dille eğitim veren bir üniversitedeyseniz katlanmak zorunda olduğunuz durumdur.
süper lisede ingilizce okuduktan sonra ıkınarak üniversitedeki hazırlığı atlama çabasının ardından kendi bölümünün almanca ağırlıklı olduğunu öğrenme durumunun örnek teşkil ettiği hede.bir sene daha ingilizce çekilmezdir zaten.
(bkz: bir dil bir insan,araya defne yaprağı).*. * (bkz: ikinci hazırlıktan sonra kayışı koparmak)
lisede almanca hazırlık okuyup bir halt öğrenemeden düzgün bilinen ingilizceyi de unutup , üniversitede gene hazırlıkla karşılaşıp muafiyete bile girmeden ingilizce hazırlığa başlama durumu.
ikincisinin hem çok pis koyması hem de çok eğlenceli geçmesi ile sonuçlanan olaydır. üniversitedeki muafiyet sınavında kendinize o kadar güvenirsiniz ki, kaldığınızı öğrenince birden afallar, ne yapacağınızı şaşırırsınız. kader der kendinizi avutursunuz ama sadece üç soruyla kaldığınızı öğrenince aklınıza gelen tüm küfürleri edersiniz. okuduğunuz hazırlıkta bir işe yaramaz, hiç kitap almaz, derslere bile girmez, yeni geldiğiniz şehri gezer, çeşitli toplulukara üye olursunuz. tiyatroyu tavsiye ederim, aklınız okulda olmaz, rahatlarsınız. ayrıca ikinci kez hazırlık okuyup birinci sınıfta ingilizceden muaf olamamakta insanı deli eden başka bir konudur.
bu benim kardeşimdir. lisede gördüğü hazırlık onu kesmemiş üniversitedeki hazırlık sınavını geçemeyip bir de kendilerini üniversiteye alışmış olurum bu dönemde diye avutur böyle insanlar. her başlangıç için bir senelik alışma dönemi geçirilmesinden korkulmaktadır.
lisede almanca okuyup üniversiteye gelince 'e bi de ingilizce öğreneyim bari' diye 1 yılını daha hazırlığa harcamaktır. sonuçta halihazırdaki almanca da unutulur. elde var 0!
lisedeki hazırlığın aslında ne kadar boş ve gereksiz olduğunu gözler önüne seren hadisedir. ha kafa dinlersiniz o ayrı ama bu arada diğer dersleri unutma olasılığı da var. şahsen bana koyan bi durum oldu.
yeni müfredatta lise zaten 4 yıldır artı bir yıl hazırlık okursunuz etti 5 sene.bir yıl sınıfta kalma gibi bir ihtimali hesaba katmıyorum bile.eğer 91 doğumlu iseniz.siz lise 3 te iken yaşıtlarınız üniversitededir.
süper veya anadolu lisesinden mezun olup ingilizce eğitim veren bir üniversiteye gidip 'bir sene yaylanayım rahat rahat ohh' dersiniz ve hazırlık denen dalgaya başlarsınız.sonra iki ay içinde doğal olarak sıkılıp 'allah belamı...' dersiniz bölüme bir an önce geçmek için sabredersiniz.**