"laiklik" kelimesine herkes farklı anlam yüklediği için, kişiden kişiye anlamı değişecek durum.
"başkalarının dini haklarına saygılı olup, onları: dini inançlarını değiştirmek için zorlamamak ve devlet işlerinde başka dinden olanlara ayrım yapmamak" ise bu manada her müslüman laiktir.
arkadaşlar burda insanların inançlarına aşırı derecede müdahale görüyorum. laiklik din ve devlet işlerinin karıştırmama anlamına geliyor. eğer bunca yıl 'Mustafa Kemal Atatürk' ün dinimiz için söylediklerinden ders alamadıysanız o zaman ne laiklik ne de müslümanlık hakkında hiç birşey paylaşmayın bu platformda.
olması gererkendir. laikliği dinsizlikle karıştırmamak gerekir. laiklik dinin garantörüdür. laik ortam olmasa kimse inancını (her ne olursa olsun) özgürce yaşayamaz. tıpkı günümüzde olduğu gibi.
olunmazdır. Nedenine gelirsek, laikliğin felsefi anlamı, referanslarını dünyadan almaktır; müslüman bir adam referanslarını dinden alır. Bu yüzden laik değildir. Gerçi günümüzde çoğu insan müslüman olmasına rağmen referanslarını dünyadan alır ve laik denilebilecek bir yaşam sürer aslında, ama laikliğin anlamı pek bilinmediğinden bunun böyle olduğu görülmez. Laiklik sivillik demektir, kelimenin çıkış anlamı, rahip olmayandır. Bizde de çoğu insan imam olmayan gibi davranır karşılıklı özne-nesne ilişkilerinde, fakat domuz eti yemez. Bu da geleneksellik ve modernizmin çatışmasıdır kişinin hayatında ama oraya girmemek lazım şimdi, o başka konu. Sonuç: hem laik hem müslüman -kavramları içeriği ile yaşarsak- olunmaz.