bir ateist dini kuralları kabul etmez. fakat bilmez ki dini kurallar toplumdaki ahlak kurallarının temelini oluşturmaktadır.
bir ateist, kız kardeşi kısacık etek giyse "bunu giyemezsin" diyemez. çünkü o ateist olarak ahlak kurallarının tamamını reddetmiştir ve gavatlığın ileri seviyelerine at koşturmak üzere yola çıkmıştır bir kere.
Ahlak kurallarını benimsemek için din değil akıl olması yeterlidir. Din dedikleri islam'ın temsilcisi Muhammed 9 yaşındaki kızla ilişkiye girerek ahlak dersi vermekten çekinmemiştir.
--spoiler--
ahlak, iyi bir yaşamın temelini teşkil eden inançlar bütünü olarak da görülebilir. insanlık tarihinin büyük bir kısmında, dinler ideal bir yaşama dair görüş ve düzenlemeler getirmiştir, bu nedenle ahlak, çoğunlukla dini emir ve prensipler ile karıştırılmıştır. Seküler ortam ve durumlarda, ahlak hayat tarzı seçimi gibi şeylerle ilgili olarak sunulabilir.
--spoiler--
sadece din ahlaklı olmasını söylediği için ahlaklı olan insanlar olduğu sürece dinde olmalıdır, ahlakın insanın kendi karakteriyle alakalı olduğu anlaşıldığı zaman işin rengi zaten değişecektir.
aynı zamanda utanmadan sünnetli bililerini sallaya sallaya gezen insanların düştüğü çelişkili durumdur. artık kıkırdaktan penis yapılabilen bir dünya da ufacık bir deri parçası diktiremeden ateistim diye de artistlik yapmalarına ne demeli?
bir dine sahip olduğu için, yani sike sike ahlak sahibi olan kişi sıçmığıdır. ahlaklı adam ahlaklı, ahlaksız adam ahlaksızdır. anlaman için şöyle söyleyeyim sayın yobaz ; ahlaklı müslümanlar oldugu gibi, ateist adam ahlaksızdır diyecek kadar ahlaksız müslümanlar da vardır. *
ek : işbu entry hiç bir sözlük yazarını hedef almamıştır. olmaz ama olur da aramızdan böyle düşünen danalar da çıkabilir, sesleri çıkmadan bir düşünsünler diye yazılmıştır. *
her insanın bir şeye sarılma ihtiyacından dolayı ateistlerin ahlaka sarılmaları olabileceğinden ve ahlakın sadece dine ait bir terim olmamasından dolayı gayet doğaldır.