helikopterden atlarken sarıp sarmalamak o arada kişilere ismini sormak aynı zamanda bunları değiştirmeli olarak yapmak. zor bişey.
edit: anlam bozukluğunu acıklamam lazım. baslıgı bir arkadasımız actı bende formata uysun diye baslıkta ne yazıyorsa aynen tanımı yaptım. sarjör ile sarsor arasındaki farkı biliyorum. ama baya güldüm. sar sor sarıp sormak anlamında kullanılmıstır. lan kendimi trt genel müdürü gibi hissttim. basın toplantısı bitmiştir. *
birliğine teslim olalı tam tamına 12 saat olmuş kişiyle yapılan telefon görüşmesi;
+:sivil insan
-:bir günlük asker insanı
+ nasılsın, nasıl gidiyor askerlik, rahat mısın.
- ne rahatı olum, rahatlık siz sivillere özel,
biz burda helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştiriyoruz, vatanı kolluyoruz, ne rahalı lan!!!
+ !!??
show tv'de bir dönem akşamları yayınlanan 3. sınıf aksiyon, savaş, çatışma filmlerinde görülebilen aktivite. şaşırtmaz, çünkü o adamlar 2 tabanca ile koca askeri üssü yerle bir ediyorlardı. matrak, güzel günlerdi...
askerlik zor ama ben herşeyin üstesinden geliyorum. ancak şu helikopterden atlarken şarjör değiştirmek belimi kırıyor. cinsinden abartı barındıran övünmenin itici olmayan şeklidir. bu söz de göstermiştir ki her işten eğlence çıkarmada pek maharetliyiz.
herşey kolay da helikopterden atlarken entry girmek insanın belini kırıyor diyerek olayı sözlük moduna uyarlayabiliriz.
güneydoğu'dan öyküler kitabında okuduğuma göre, bu palavra ilk defa, hiç çatışmaya katılmamış bölük aşçısının ailesine yazdığı bir mektupta ortaya çıkmış. aşçı'nın dediğine göre her şey iyiymiş hoşmuş da helikopterden helikoptere şarjor değiştirirken biraz zorlanıyormuş bizim anadolu rambosu.
helikopterden ters bir vaziyette on metrelerce aşağıya inerken hedeflerini istisnasız imha eden bordo bereli savaşçılarımız için, çocuk oyuncağı olsa gerek.