helal daire keyfe kafidir

entry12 galeri0
    12.
  1. helal yoldan tadılacak olan zevki sefanın bünyede göstereceği etkiyi anlatan said nursi sözüdür. bunu anlamak için sadece helal daire içinde kalmış olmak lazım gelir. haramın tadı damağında kalan biri için pek de geçerli olmayan bir sözdür.
    1 ...
  2. 11.
  3. HELAL ÜÇGENiN DE iÇ AÇILARI TOPLAMI 360 DERECEDiR.
    0 ...
  4. 10.
  5. said nursi adlı masonun lafıdır.
    1 ...
  6. 9.
  7. deepthroat yaparken helal daire diye kendini parçalayan türbanlı kaşarları akla getiriyor. lan kimi kandırıyorsun? küskü için, için için yanıyorsun vicdanım da rahat olsun diye helal daire falan filan, kökle derken daireyi unutuyorsun, yazık gerçekten.
    1 ...
  8. 8.
  9. kesinlikle doğru bir cümle ki tüm hayatı ilgilendirir.

    tek eşlilik,içkiden uzak durma,huzur dolu bir hayat..
    4 ...
  10. 7.
  11. bir sürü şeyi bir solukta anlatan cümle.
    3 ...
  12. 6.
  13. 5.
  14. tamamı "helal daire keyfe kafidir, harama lüzüm yoktur" olan söz.
    2 ...
  15. 4.
  16. 3.
  17. ''hakiki lezzet yanlızca iman ve iman dairesi hükmündedir'' sözü de aynı amaca hizmettir...
    6 ...
  18. 2.
  19. bediüzzamanın ilahi mesajla meşru kılınan lezzetlerin her insana keyif için yeterli olduğunu ve bu nedenle gayr-ı meşru yola sapmaya gerek olmadığını vurgulayan sözüdür.
    meşru olmayan yollarla zevk edinme gayesinde doyumsuzluk ve hep daha fazlasını istemek vardır. meşru olmayan keyf insana başlangıçta hoş görünse de, sonrasında elem, keder, tükeniş, kaybediş vardır. bunlara, hergün insanlar içki, uyuşturucu,kumar, zina, haram para vs.ile yaşayanların hazin sonlarına şahitlik etmektedir.
    bu bağlamda helal dairesi genistir keyfe kafidir.
    9 ...
  20. 1.
  21. islam dininde helal dairesinden çıkmadan eğlenmek mümkündür.eğlenmek için harama başvurmaya lüzum yoktur anlamındaki sözdür.

    Hazreti Üstad'ın ortaya koyduğu, Helal dairesi keyfe kafidir; harama girmeye ihtiyaç yoktur disiplini her alanda geçerlidir. Yeme, içme, dinlenme gibi ihtiyaçların, sair beşerî arzuların ve cismânî iştihaların hepsi Allah'ın meşru kıldığı dairede tatmin edilebilir, katiyen harama girmeye gerek yoktur. Haram şeytanın işidir; o insandaki iştihayı kabartır, meşrunun dışında başka şeylere karşı insanın içinde arzu uyarır. Arzularının esiri olan insanlar da maddî gözleri gördüğü halde kör gibi yaşarlar; kulakları vardır ama hakikatleri duyamazlar; akıllı gibi görünseler de eşya ve hadiseleri değerlendiremezler. Dolayısıyla da insanlık onur ve haysiyetiyle asla bağdaşmayacak işler yaparlar.
    20 ...
© 2025 uludağ sözlük