hazreti süleyman

    2.
  1. getirilen hediyeler içinde sadece karıncanın hediyesi olan çekirgeyi kabul etti... çünkü kendinden büyük bir şeyi taşımıştı...
    11 ...
  2. 1.
  3. hz. davud'un oğlu. insanlar, cinler ve kuşlardan oluşan bir ordusu ve çok zengin bir saltanatı vardı. hz. süleyman elindeki tüm nimetleri allah yolunda harcadı.
    8 ...
  4. 1.
  5. 'Biz Davud'a Süleyman'ı armağan ettik. O, ne güzel kuldu.
    Çünkü o, (daima Allah'a) yönelip-dönen biriydi."
    Sad Suresi, 30
    7 ...
  6. 4.
  7. hayvanlarla konuşma mucizesine, insan, cin ve kuşlardan oluşan bir orduya ve dünyanın en büyük zenginliğine sahip peygamber.
    6 ...
  8. 39.
  9. Allah tarafından güçlü bir saltanat verilmiş olan peygamber. Emrine insanlar, cinler ve hayvanlar verilmiştir.
    5 ...
  10. 22.
  11. MÖ 970 - 928 yıllarında kral olduğu kabul edilir. Gazze şehrinde doğdu. Davud'un on dokuz kadar oğlu vardı ama Süleyman kendisine varis kılındı. Ayrıca dünyaya gelmiş en zengin insandır. Süleyman döneminde altın ve gümüşün çok bulunmalarından sebep, bir taş parçası kadar değersizleştiği söylenerek, Süleyman ve serveti tasvir edilmektedir. Süleyman'ın bilgeliğinden faydalanmak isteyen, diğer ülke kral ve kraliçelerinin kral Süleyman'a ödül mahiyetinde altın ve değerli eşyalar getirmesi ise, serveti artırıcı etmenlerdendir. Kur'an'da Neml ve Sebe surelerinde kıssası anlatılır. Rivayetlere göre Süleyman'ın yeşil yakuttan yüzüğü cennetten getirilmedir.
    4 ...
  12. 3.
  13. dillere destan olan o göz kamaştırıcı saltanatına rağmen şükrünü ve tevazusunu muhafaza ederek kendine hayran bırakan peygamberdir.
    5 ...
  14. 4.
  15. bir kuşun 4 parçasını 4 ayrı tepeye koyup kuşu havada birleştirebilmeyi başaran ama bunu neden yaptığını bir türlü anlayamadığım peygamber.

    düzeltme : ne kadar farkeder bilmem ama yanlış bilgilendirmemek amacıyla düzeltiyorum olayın kahramanı süleyman değil ibrahim imiş.
    7 ...
  16. 8.
  17. kuşlar ile konusabilen peygamber.
    4 ...
  18. 7.
  19. hayvanlarla konuşma yeteneğine sahip peygamber.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük