demeyebilirler. çokta umurumuzda değildir. ahiret inancı olmayanlar için normaldir. inançlılar içinse onları yanarken görecekleri gün keyif vericidir.
(bkz: zalimler için yaşasın cehennem)
edit: eksileyenler yanacakları aklına gelince moral bozukluğu yaşayanlar galiba. ateistliklerinin bile farkında değiller. sanırım nihat Hatipoğlu haklıymış.
birileri bunu saygısızlık olarak algılıyorsa daha kibar bir hitap vardır. o da yalnızca 'islam peygamberi' demek. ismini bile anmaya gerek yok. çünkü gerçekten böyle biri var mı, bilmiyoruz ki. belki de uyduruldu. ayrıca google dan aratınca görsellerde çıkmıyo. kamera kayıtları, imzalı fotoğrafı filan da yok. nerden bilecez yani.
hazreti ön eki turk muslumanlari tarafindan kullanilmaktadir. Arap yarim adasinda yasayan muslumanlar yalnizca muhammed diye hitap eder. Demek ki cok da yanlis bir sey degil hazreti dememek.
hazreti bildiğim kadarıyla sayın manasına gelen veya ona benzer bir kelime. edip etmemek pek önemli değil ama türkiye gibi ülkelerde hazreti sözcüğünü kullanmamamız aleyhinize olabilir. en azından ben müslüman olmasam da hazreti kelimesini kullanmaya özen gösteriyorum yerine göre.
muhammedin yaşadığı çağda çokça rastlanan uygulama.
başka kişilerin inancına saygı duymaya gelince: hrıstiyanlık dininde isaya tanrının oğlu dememek, saygısızlık, hatta küfürdür; islamda muhammede hazret dememek ise, küfür değildir. yani müslüman kişilerin uyguladığı düz mantıkla, isanın tanrının oğlu olmadığını söylemek, inanca hakarettir. bu durumda, isa tanrının oğlu değildir diyen kişi, nefret suçu işlemiş bile sayılabilir.
ayrıca da, müslüman şahıslar, kendi dinlerinin meşruluğunu savunmak adına -o kadar kişi hazret diyor- savunmasını yapacaklarsa, unutmamalıdırlar ki, ortalama 2 milyar hrıstiyan nüfusa karşın, 1.4 milyar civarı müslüman vardır.
inanç özgürlüğü, başkasının konuşma biçimine müdahale edildiği anda, kendi kutsalına zorla saygı göstertme girişiminde biter.