HiÇBiR iŞE YARAMIYOR. O PARAYI VERMEK YERiNE OKULUNUZU BiR SENE UZATIN. YURT DIŞINDA 1 SENE KALIN O SÜRE iÇERiSiDE iŞ BULUN MUTLAKA TABi. GELDiĞiNiZDE iNGiLiZCE YETERLiLiK SINAVINA GiRiP DiREK BÖLÜME BAŞLAYIN.
Dil çıkışlı olmama rağmen yapacağım şeydir. iki yıldır bir tarafım ayrıldı, lisenin bağrından kopup gelip elin boğaziçi sinde şekspir okuyamam hiç azıcık gezeceğim. swh yatay geçiş düşünmeyen herkese de tavsiye ederim.
dünyada yapılacak en güzel şey, ingilizceyi de gerçekten öğrenmek isterseniz bundan iyisini bulamazsınız, hem eğlence hem öğretim. sakın dersleri boş vermeyin, okuma parçalarının üzerine düşün, hocaların verdiği ödevleri yapın.
kalabalık sınıflarda olmayacak olan eğitimdir. bunun için maksimum 8-10 kişilik sınıflar ayarlanmalı. ben okudum, 20 kişiydik. doğru düzgün speaking yoktu. her şey kendi çabanla olur ama sınıf içinde öğrendiğin kalıpları anında kullanırsan daha iyi anlaşılır ve kolayca hatırlanır sonraki zamanlarda.
yurtdışında hazırlık sınıfları 4-6 kişilik oluyor. dersten kopman imkansız. sürekli konuşma halindesin ve anlamadığın noktada hocayla iletişim kurman daha rahat. sınav sistemi de farklı. öğrettiklerini istiyorlar. türkiye'deki gibi iskeleti verip geri kalanı senin tamamlaman beklenmiyor.
lisede okuduktan sonra iyi ingilizceme rağmen sırf yatıp o klüp senin bu klüp benim dolaşmak için üniversitede tekrar okuyup double-double yapacağım eylem. Eee makine okuyacağız sonuçta bir daha bulamayız böyle boş sene değerlendirmek lazım. Büyük özlem içerisindeyim sözlük böyle boş seneye. Lise versiyonunu görmüş biri olarak yeni liseye geçen arkadaşlara söylüyorum eğer ki iyi bir ingilizceniz varsa kesinlikle gaza gelip atlamayın.
bildiğin "çile"dir, başka da bir şey değil. her sabah ağlayarak kalkar; lisenin 5. senesini okumaya gidersiniz, hayatınızdan bir sene daha çalınmıştır ve eğer seviyeniz yüksekse (intermediate vs.), sizi zorlamaları artacak ve okuldan daha çok nefret edeceksiniz. her sınava lanet edeceksiniz. sınıf geçme korkusu midenizi bulandıracak. evet ölün daha iyi!
hazırlık yılı, devamsızlık hakkını doldurmanın ne demek olduğunu sonradan anlayacağınız yıldır. saçma sapan konularda, binbir güçlükle essay yazar, fakat hocaya asla beğendiremezsiniz. ama şöyle de güzel bir yanı vardır ki; okuldan 13:30 da çıkıp buna ilaveten cuma günleri dana misali uyursunuz.
ilkokuldan önce, çocuğu okula hazırlayan bir evre olarak sundular; güle oynaya gittik, ardından lisede yabancı dilde eğitim veren bir okula gitmenin de vermiş olduğu zorunluluktan güle oynaya takıldık. Sıra üniversiteye geldiğinde aman zaten çok çalıştık zamanında, şimdi de biraz dinlenirim diye okumaya yeltendiğim ve hoşça da vakit geçirdiğim evrenin son halkasıdır. Müptelası oldum bir kere, yüksek lisansta da olsa yine okurum, o derece.
liseden üniversiteye geçiş evresidir.
lise 5 diye adlandırılır genellikle ki öyledir.
zorunlu bölümlerin başına beladır. ama isteğe bağlı bölümler için eğlenceli geçmektedir.
hem kafa dağıtma, hem de dilini biraz daha geliştirmek isteyenler için eğlenceli geçen bir senedir.