Böyle bir realite yok. Pek çok hayvan stoklama yapar. Bir sincap yazın bulduğu fazla meşe palamutları farklı farklı yerlere gömer, ihtiyacı olduğunda onu çıkarır ve yer, ihtiyacı yoksa o meşe palamudu orada filizlenir. Yani kazan kazan. Pek çok örnek vardır.
insan besin zincirinin üstündedir. Her canlı insana besin olabilir. Stoklama insanın doğası gereği değil kapitalizmin dayatması gereğidir.
Hayvanların yemeklerini parayla almamasındandır, biz yazın domatesi 5 liraya alsak kışın 10 liraya alıyoruz etrafımız şerefsiz dolu tabi biriktireceğiz. Evet.
karıncalar istisna, sincaplar istisna, çeşitli eşek arısı türleri istisna, arılar zaten hepten istisna, timsahlar, köpekler, kedigiller...
evlâdım, çoğu canlı bulduğunda fazladan fazladan yer ki besin ihtiyaçlarını yağ olarak depolasınlar. özellikle deniz memelilerine bakarsanız durumu görürsünüz. ingilizce'de blubber denir buna. böylece hep hava şartlarına karşı izolasyon oluşur hem de kıtlık zamanlarında ölmezler.
insanlarda blubber oluşmaz. oluşan düz yağdır ve fazladan yağ, yani obezite, pek çok sağlık sorununa neden olur. hele hele mağara adamlarında hareketleri kısıtladığı için zaten ölümcüldür. düşünsenize 150 kiloluk bir insanın avlanmaya ya da av olmaktan kaçmaya çalıştığını...
her canlı yaşadığı çevreye uyumlu olduğu müddetçe başarılı olur. bunun tek istisnası artık insandır. son birkaç bin yılda insanoğlu yaşadığı çevreye uymak yerine, çevreyi kendisine uydurmaya başlamıştır ki bu da dünyanın anasını bellememize neden olmaktadır.
not: sen sen ol, bilmediğin şeylerle ilgili yargı dağıtma.