hayvancılığı geliştirmek için yapılması gerekenler

entry10 galeri0
    1.
  1. dişilere kış ayında tuz yalat %200 hayvan sayısında artış olur.
    0 ...
  2. 2.
  3. iki ayaklı hayvanlara insan olmayı öğretebilirsek, normal hayvanlar daha kolay gelişir.
    3 ...
  4. 3.
  5. Bu işi tekelleştirenlere yapılması gerekenlerdir.
    1 ...
  6. 4.
  7. daha çok makarna verilsin, bir tutam odun, bir tutam kömür daha verilsin, hayvancılık gelişsin, türkiye büyüsün efenim.
    0 ...
  8. 5.
  9. oncelikle doğudan zorla çıkarılan insanların tekrar geri yerleştirilmesi gerekir. 1960 larda doğudaki hayvancılıkla yurt dışına bile ihracat yapılırken günümüzde hayvanları ithal etmeye başladıysak, o bolgedeki nüfusun azalmasınan dolayı ve mezraların hep boş bıraktırma zorunluluğundan dolayı.
    0 ...
  10. 6.
  11. aracına pkk'lı alan milletvekillerini daha iyi güdecek yeri geldiğinde sağmasını, kesmesini bilecek ve her türlü kazanımı aldıktan sonra ortadan kaldırabilecek bir yönetim hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacaktır.
    0 ...
  12. 7.
  13. gerekmediği halde emniyet şeridinden gidenleri, besi yerlerine iade ederek daha sıkı bağlamak.
    0 ...
  14. 8.
  15. Devletin zamanında köylünün kolayca ulaşabileceği ve daha önce faaliyetteyken 90'lı yıllarda kapatılan süt fabrikalarını yeniden kurması ve girişimcileri bu konuda teşvik etmesi gerekmektedir. sırf bu sebepten ötürü süt hayvancılığı bitme noktasına gelmiştir ve dişi hayvanlar et fiyatının yüksek olması sebebiyle kasaplarda alım gücü yüksek olanların damak zevkine sunulmuştur.

    Sonuç olarak;
    - Ülkemizdeki büyük ve küçükbaş hayvan sayısı önceki yıllara göre önemli derecede düşüş göstermiştir.

    - Bugün yem fiyatları gelişmiş ülkelerdekinden 3-4 kat daha yüksektir.

    - iç piyasadaki üretim düşüklüğü devleti kısa yoldan çözüm olarak düşündükleri ithal et pazarına yönlendirmiştir.

    - ithal etlere rağmen ülkemizdeki et fiyatları AB ülkelerine göre yine de yüksektir. 2008 yılına kadar üreticinin 8 lira civarında sattığı kırmızı etin fiyatı bugün 20-30 lira civarında reyonlarda sergilenmektedir.

    - ithal etlerin kalitesi şüpheli olup, hastalık mikrobu taşımaları ihtimali de yüksektir.

    - Süt tozu ithalindeki durum felaket boyutundadır. Süt fiyatı en yüksek 1 TL olması gerekirken bugün tüketici bütçesini zorlamaktadır.

    - Devlet Planlama Teşkilatının verilerine göre gerekli önlemler alınmazsa 2015 yılında et açığı 170 bin tona ulaşacaktır.

    tüm bu gelişmeleri görmezden gelenler, bilinçli üreticiler yetiştirmek ve gelşmiş teknolojilerle donanımlı tesisler oluşturmak yerine, "sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa" diyerek (bkz: hüseyin çelik) köylüyü basit, soframıza üç yumurta, bir tas ayran, bir mangallık kuzu besleyen üreticiler olarak görmekteler.
    1 ...
  16. 9.
  17. sözlükte beslenen sıgırların kesime gönderilmesi.
    0 ...
  18. 10.
  19. bu konuda söz sahibi düşünen hayvanlar'ın, doğru stratejiler planlaması sonucu gelişerek, milli gelire katkı yapacaktır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük