Her ne kadar çok klişe olsa da çok severim bu sözü, garip bi rahatlama duygusu verir. toplumda da sıkça telaffuz edilir; "hayırlısı neyse o olsun" burada "olan şeyin" iyi ya da kötü bir şey olduğuna dair bir mana yoktur; yalnızca hayırlısı denir. yani bizim için neyin iyi ve neyin kötü olduğunu gerçekte bilemeyiz, aşkın bir irade vardır. Zira zamana göre görecelik gösterir. belli bir zamanda kötü olarak algılanan şey, ileriki zamanlarda öyle aşamalardan geçer ki, sonunda iyi bir sonucu doğurabilir.
Örneğin 1,5 sene önce 2 ay boyunca araba arayıp durdum, bir sürü modeli eledim ve pekcok kişiye danıştım ve sonunda bir tanesinde karar kaldım. Aslında bi an rehavete kapıldım, aniden atlayıp 500 km ötedeki bir sehirden araba alıp geldim. Eksper de filan hiç sıkıntı çıkmadı, her şey güzeldi.
Her neyse, kendi şehrimden bir ustaya gösterdiğimde ise aracın pertinin çıktığını, motorun hasarlı olduğunu öğrendim. Tam 10 bin TL masraf yaptım.
Sonra aradan 9 ay geçti ve başka meseleler çıktığından Ödeme güçlüğü çektiğim için aldığım fiyatın yalnızca 7 bin TL üstüne, piyasa fiyatının ise 15 bin TL kadar altına sattım. Çok araştırmamıştım.
Tam bir enayilik ve salaklik yaptım yani. Diyebileceğim tek şey, “hayırlısı neyse o olsun”
Belki de başka bir araç alsaydım onunla kaza yapacaktım diye avutuyorum kendimi...
cuk oturan bir teselli soz obegidir genelde.her kotu olaya olumlu tarafindan bakma sanatidir.karsi tarafi veya kendinizi rahatlatmasi acisindan son derece sirin bir cumledir.
- anne isten ayrildim.napicam ben simdi?
- hayirlisi neyse o olsun yavrum.uzulme.
bazen yan etki yapma olasiligida vardir.
- Anne sinifta kaldim..bla bla bla
- hayirlisi neyse o olsun.
- hayir mi ?
- evet.
- hayir ama hayir yaa.ühühühü
en ketik laflarımızızdan biridir. kişi için hayırlısı sevgilisinin onun kollarında ölmesi bile olsa buna boyun eğeceğini söylemesi demektir ki bu da ne kadar saçmasalak bir laf olduğunun bir kanıtı olabilir. (bkz: geyif laflar)