her bölüm bir işe yaramaktadır ancak ülkemizde geçerliliği olmayan bölümler mezun olduktan sonra sıkıntılı bir ortam hazırlamaktadır, bir insan hangi bölümü okursa okusun o alanda kendini yetiştirmezse, kopya ile okul bitirirse en popüler bölüm bile onu işsiz bırakır.
devletin eğitim alanındaki yetersizliğiyle ilintilidir.
temellendirilmemiş planların fikir sahibi olmayan siyasiler aracılığı ile uygulanması, alanında uzmanlaşmış kişilere danışılmaması nedeniyle bir türlü oturtulamamış eğitim sistemi.
bu ülkede her şey 1 günde değişebilir. (alan dışı atamalar; torpille, oturtulamamış eğitim sistemimiz aksine beleşe oturan kişilerin varlığı)
teknik eğitim fakültesindeki bilgisayar dışındaki herhangibi bir bölümdür. mezun olduktan sonra öğretmenlik şansın olmadığı gibi sanayide hangi ünvanla çalışacağında belli değildir
turkiye'de yeni gelisen bir meslek olmasidir az maas almalarinin sebebi, ki az maas da almazlar. 4. sinif ogrencileri 1,500 liraya basliyorlar. mezun olduktan sonra tabii ki artiyor.
olmayan bölümlerdir. haybeye okunan bir bölüm yoktur, türkiye'de geçerliliği olmayan bölüm vardır. bunun da nedeni o bölüm için gereken iş alanının çok sınırlı ya da olmamasındandır.