hayatında hiç kan vermemiş insan

entry2 galeri0
    1.
  1. bu büyük sevaptan mahrum kalmış olan insandır.
    1 ...
  2. 2.
  3. Kan Vermenin Başlıca Faydaları

    · Kan verince kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir.

    · Kan hücreleri yenilenir.

    · insan psikolojik olarak rahatlar, kendini huzurlu hisseder.

    · Daha sonra kendisine kan verilmesi gerektiğinde bunu yapacak insanların çıkacağını düşünerek güven duyar.

    · Her kan bağışlayana kan grubu, kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama testleri uygulanır, bu da bir yarar olarak düşünülebilir.

    · Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık bulaşması da daha az olur. Sonuç olarak gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapar.

    Kan Bağışlamak isteyen Gönüllülere Yapılan işlemler Neler?

    · Öncelikle donör adaylarına bir değerlendirme formu verilerek bunu dikkatlice, doğru ve samimi cevaplar vererek doldurmaları ve altını imzalamaları istenir.

    · Formu doldurup, verdiklerinde bu form ilgili görevliler tarafından incelenir ve donör adayı ile yüz yüze, kısa bir görüşme yapılır. Bu görüşmede bazı sorular ve verilen cevaplar hakkında açıklama yapılmakta ve yanlış anlaşılmalar varsa düzeltilmektedir.

    · Bu aşamada kan vericisi olmaya engel teşkil eden herhangi bir sorun yoksa fizik muayene (boy, kilo, tansiyon, nabız ölçümü ve gözle muayene) yapılır.

    · Bu aşamada da bir sorunla karşılaşılmadıysa o zaman yapılacak testler için tüpe kan alınır. Alınan kan örneğinde kan sayımı ve diğer bazı testler yapılır.Kaynakwh:

    · Eğer testler sonunda kan alınmasına engel bir sonuçla karşılaşılırsa, bu konuyla ilgili olarak donör adayına yazılı bir bilgilendirme yapılır.

    · Kanda yapılan testlerde de engel bir durum tespit edilmezse bağışçı adayı kan alınmak üzere donör yatağına alınır ve bir ünite kan alınır. Kan alma işlemi 15 dakikadan daha az sürer.Kaynakwh:

    · Kan alımı sonrasında 10-15 dakikalık bir gözlem süresi vardır. Bu arada bağışçılara yiyecek ve içecek ikramı yapılır.

    kaynak:ailem.com
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük