dünyanın kurulma sebeplerinden. bugün ölecek gibi ahirete yarın ölecek gibi dünyaya çalışmak sanırım ahirette iyi puanlar almak için yeterli olacaktır. sonuçta hayat bir sınavdır. *
hayatın gerçeği.sırf okul hayatı değil ki sınav.iş hayatı bir sınav.yani başlıktaki gibi hayatın kendisi sınav.kötü bir durum olsa da yapılacak birşey yok.insanların kurdukları basit sistemler geçerli olduğu sürece büyük balık küçük balığı yiyecek ve sonunda sadece en büyük balıklar bu sınavı kazanacak.
hele bir anadolu lisesini kazan biter, hele bir fen lisesine gir tamadır, bir de üniversiteyi kazandın mı süper, ama eğitim çok önemli kariyer için o yüzden yüksek lisans yapmak da lazım... LGS, ÖSS, LES, KPDS, KPSS, ÜDS, vb "S" harfinin alfabedeki diğer harflerle kombine yaptığı saçma sapan bir çok sınava hayatımız boyunca maruz kalmak zorunda olmamız.
sinir bozan durumdur. doğumdan ölüme sınanırsınız hayatta.. anneniz bir şey söyler "seni sınamak içindi" der ya da babanız yem atar ortaya, sazanlık yapar kaparsınız. insanın öyle garip arkadaşları olur ki " ben seni denedim bakalım nasıl tepki veriyorsun" der o da olmadı sevgilisi yapar insana bunu.."ben seni sınadım ama sınavdan geçemedin" der sonra bu sınavlar bahane olur, insanlar hayatlardan çıkmaya başlar.."seni sınadım, tepkilerin hoşuma gitmedi" sebep de budur..kimse mevlanalık yapmaya yeltenmez, yeltenemez sınavla alır hayatına insanları.. zaten bütün bunlar yetmezmiş gibi ömrünüz boyunca size yafta şeklinde yapışacak mesleğiniz 3 saatlik bir sınavla belli olur, yıllardır okuduğunuz yabancı dili 2 saatte sınarlar, üniversiteye girersiniz o okulda 1 yıl fazla okuyacağınız ya da okumayacağınız yine 3 saatlik bir sınavla ölçülür..olmadı mesleğinizi yapmak için yeterli olup olmadığınıza yine sonu s ile biten bir sınavla bakarlar..sonra büyüdükçe derler ki size hayatın alayı bir sınavdı..e hayat nerde kaldı o zaman?