efendim vardır böyle insanlar hemen yadırgamayalım. sorun esasen zevk meselesi gibi görünse de aslen psikolojiktir. kot pantolondan rahatsız bünyenin kumaş pantolona olan alışkanlığından vazgeçememesi durumu.
amerikan çiftçilerinin giydiği şey bizde moda oluyo deyip kot pantolonu giymemiş veya çiftçi lafını duyar duymaz giymemeye başlayan az biraz faşist, biraz da gelenekçi şahıslardır.
tabi bide kendini bildiğinden beri giymemiş kişiler var bunlar ise bi kaç kez giymeyi denemiş ama rahat edemeyip ''kot'a hayır'' sloganıyla kumaşa devam ederler.
birde giymeyen dişi kişilikler var ki bunlar apayrıdır kot'un kadınsı vücudu iyi göstermediğini düşünüp cepsiz ve vücudu tam saran değişik tür giysileri tercih ederler.
tebrik edilmesi gereken kişi. pişik olma, araya kaçma, malı sergileme gibi hezeyanlardan uzak, rahat bir hayat sürmektedir. modaya kapalı olmakta, arada böyle devrimci davranışlara yol açabilir tezinin karşılığıdır.
hiçbir zaman onu giymenin rahatlığını yaşayamayacak insandır. ütü istemez, kolay kirlenmez, kirlense bile gözükmez, yaz kış farketmez ayrıca rahat ve konforlu.**
doğru yapan insandır. kot sıcak tutar, çok moda oldu ayrıca. zaten birde kotun taşlısı vardır ki kot taşlama işçilerinin akciğerlerini mahveder. bu açıklamadan sonra var olsun böyle insanlar.
9 saat masa başında oturan insanın göbeğinin huzur bulması, bağırsaklarının rahat etmesi, bacaklarının üşümemesi için takındığı tavır. tabii bu insana amerika da rastlamak zor herhalde ki rafet el romanın (bkz: macera dolu amerika) isimli amerika izlenimlerini aktardığı şarkısında: kot pantalonamerikanın resmi giyeceği olarak kabul görmüştür. meşhur şarkının alakalı dizleri aşağıdaki gibidir:
o memo
burası teksas amerika
herkes çizme fötr kot pantolon
öyle bir yasam
öyle bir zaman
macera dolu amerika, amerika, amerika
dar giyinmenin zararları tespit edilmiştir, ayrıca kotların sağlığa zararlı maddeler içerdiği ve temizlik açısından çok sıkıntılı olduğu da bilinmektedir. dolayısıyla amerikan özentisi olmayan akıllı ve duyarlı insandır.