Doğal gitmemiş olabilir. Hepimiz sevmek zorunda değiliz ama sevmesek bile bir kere gitmemiz gerekir diye düşünüyorum. Sinema yerine tiyatro tercih edeceksiniz sonrasında.
imkanların yetersizliğinden de olsa tiyatroyu sevmemişliğinden de olsa o şansı yakalayamamış,o duyguyu tadamamış insandır. gidip güzel bir oyun izlemesi tavsiye olunur.
küçükken ilkokulda ki armut tiyaro oyunlarıyla (ibiş- memiş- ebüş- bübüş vs.) antipatisi kocaman olmuş, sonra da
bunu yenecek ne bir olay yaşamış, ne de elinden tutulmamış insan. (ben)
hiçbir şey kaybetmemiş olan insandır. tiyatroya gitmeyene mal gözüyle bakamazsın nedeni ise tiyatro tiyatro gezip mal gibi davrananların sayısı hiç de az değildir.
memleketin geneliyle karşılaştrılıdığında pek de fazla birşey kaybetmemiş olan insandır. ilkokulda götürüldüğümüz ve zerrece izlemediğimiz oyunalr var çünkü. gittik te ne oldu? *
keyfi eylemdir, ya da yakınlarında tiyatro salonu yoktur belki; kişiye göre değişir...
bir çok tiyatro eseri "okudum", fakat sadece çocuk tiyatrolarına gitmişliğim var ilkokulda iken; onun dışında ne "tiyatroya gidelim hadi" diyen bir arkadaşım oldu, ne de ben birisine teklif ettim -lisedeki müsamere kolunda rol aldığım oyunları saymazsak...
bunun nedeni tiyatro nun "popüler bir hobi" olmaması sanırım; ülkemizde tiyatrolara olan ilgi gün geçtikçe azalıyor, "sinema" gibi, yahut "dizi" gibi ilgi çekici gelmiyor insanlara sanırım; ya da "her zaman denildiği gibi", "sistem bizi buna yönlendiriyor"...
biz de buna seyirci kalıyoruz; zira "tiyatroyu yaşatalım" gibi idealist bir tutum sergileyebilecek bir insan değilim, tiyatroya olan "yabancılığımla"...
tabi "hayatımda bir kez olsun sağlam bir tiyatro izlemek" isteseydim; shakespeare in herhangi bir oyununu seçerdim; ki onları da beyaz perdeye aktarıyorlar...
-haydar abi duydunmu hayatında hiç tiyatroya gitmemiş insanlar varmış. ne kro bu insanlar ya dimi abi?
+o değilde selimcim bizim hamza hiç bale yapmamış hayatında yuh dedim. kültürsüz ahlaksız şey ya çok cahiller şekerim
haydar ve selim bale yapa yapa tiyatroya giderek kültürlü insanlar olurlar. mutlu son.
La salle tiyatrosunun girişindeki yazı herşeyi anlatıyor bence 'THEATRE IS A MIRROR OF THE SOCIAL CULTURE' yani tiyatro sosyal kültürün bir aynasıdır.
ülkemize baktığım zaman hatta başlığa yazılanlara baktığım zaman şunu rahatça anlayabiliyorum gerçektende her toplum layık olduğu gibi yönetiliyor tıpkı türkiye gibi.
tiyatroda bir sanat neticede ve bundan bireysel olarak hoşlanılmamasını anlayabiliyorum fakat 'gitsem nolcak,nesi kültürmüş orda takılıyolar öyle' gibi cahilce yorumları anlayamıyorum.dünyaya bir bakın kardeşim,gelişmiş ülkeler niye gelişmiş,bugün niye onların dillerini öğrenmek için kıçımızı yırtıyoruz bunları bir anlayın yada daha basiti ülkelerin sahip oldukarı sanat evlerinin,tiyatro salonlarının,kültür merkezlerinin sayılarıyla onların gelişmişlik düzeyleri arasındaki doğru orantıyı kavramayı çalışın.
oynayan oynasın diyen kişidir. e madem maçlar da oynansın bize ne, diziler çekilsin bize ne, sinemada film izlenmesin bize ne, sevişilmesin bize ne, doğaya çıkıp iki nefes almayalım bize ne, e evde otur zaten işin ne.
Türkiye'nin rahatlıkla yüzde sekseninin içine gireceği topluluk. Ben de varım içlerinde. Bir eksikliğin, noksanlığın var mı diye sorarsanız, yok valla her hangi bir kültürel eksikliğim, soyut noksanlığım. nitekim tiyatronun sıklıkla gittiğim sinemadan çok daha zor ve sanatsal olduğunu kabul ediyorum ama yine de olmuyor işte çekici gelmiyor bana. Küçükken okulla gitmiştikte ruhum sıkılmıştı, içim bunalmıştı o yüzden saymıyorum onu. sonuç olarak cahil bir insan olmayabilirmiş efendim bu kişiler. sadece kendisine hitap etmediğinden gitmeyebilirmiş.