bu cümlenin bir cemal süreyya dizesi olduğunu bilmeyenlere söylediğinizde, çok acayip bakışlar yemenize sebep olabilir. tam yerinde söylerseniz sizin için artı 1 puan kazandırmakla beraber, şiir ruhundan anlamayan arkadaşınıza smsle söylerseniz, uff slk, gibi bir sms cevabı alarak, şiirsel sms hayatınızı başladığı gibi bitirebilirsiniz, ya da direk gidin köprüden atlayın, hayat kısa zaten.
ne zaman önümden bir kuş sürüsü geçse, aklıma gelen cemal süreya dizesidir.
veya, böyle yağmurlu, kapalı havalarda camın önünde dışarıya bakarken, gökyüzüne bakar da insan bir - iki tane de olsa kuşlar geçer gider .. onları izler insan, kendi aralarında konuşmaları, anlaşmalarını fark etmeye çalışarak.
sonra tam insan dalıp gitmişken, kafası orada değilken o an, belki kendi dertleriyle tamamen kafasını hapsetmişken onlara, bir anda kuşlar geçer. ve insanın kafasında bıraktığı tek şey;
marka satan sözlerden sadece birisi. bu sözü ben söylemiş olsaydım kimse takmazdı ama sanal alemde çoşmuş herkes bir şiir sevdalısı sanat meraklısı lan adam odun olarak marangozda ek iş yapıyor bunu feyse yazınca entel oh kebab seveyim böyle anlayışı.
Bu şiiri(!) beğenmeyenlere de "şiirden anlamıyor" diyerek her siki bildiğinizi zannediyorsunuz yaa... Ulan sik kafası buna şiir mi denir? Buna şiir,bunu yazana da şair dersek halimiz nice olur? Cemal Süreya şair ise; Yahya Kemal,Abdülhak Hamit,Tevfik Fikret,Ahmet Haşim,Necip Fazıl,Mehmet Akif ne oluyor? Tamam şiirde biçime hapsolunmasına taraftar değilim ama şiir bu kadar değersizleştirilemez. Bu tiplere göre Nazım Hikmet Türk edebiyatının en büyük şairi... He yarram he.
Koskoca Türk edebiyatı Cemal Süreya ile Nazım Hikmet'e kaldı. Ali Şir Nevai,Kadı Burhanettin,Nesimi,Hatayi,Fuzuli(ki kendisi Türk edebiyatının sultanıdır),Baki,Nef'i falan hiç yaşamadı zaten.
Ayrıca;
Yakın dönem şiir modasının en ulu şairi hiç şüphesiz Sezai Karakoç'tur.
bazen toplum tarafından önemli bilinen yazarlar ,şairler bile tuhaf, komik şeyler dile getirebilir. onlardan birine örnek olan dizedir.
bu dizedeki anlamı okuyucular yükler. çok basit, insana hiç bir şey katmayan dizedir. ama bizim bir hastalığımız var, isim yapmış şairlerimizin her dizesi anlamlıdır ,her yazdığı mutlaka bir mesaj verir kafasında olduğumuz için bu dizenin de öyle bir dize olduğunu sanıyoruz. aslında şair burada varoluşsal kaygılarını diyalektik bir temelde anlatmış yok efendim şurada sürrealist bir betimleme yapmış gibi şeyler söylüyoruz. oysa son derece basit, mesaj içermeyen bir dizedir o. ben ,çoğumuzdaki bu anlam yüklemeyi " sanatçı yüceltmek olarak tanımlıyorum.
ben küçükken mahallede bir abi vardı , kuşları yakalar hemen iki demir parçasının üstüne atıp yerdi.
nedense aklıma geldi sözlük acaba bu adama bu sözü söylesek ne tepki verir merak ettim.*