Darüşşafaka öğrencisiymiş, belli ki burda kimi kimsesi yok. Hepimizin de bizi burda tutan bir şey olmasa gideceğimizi biliyoruz. Burda sorun türkiye de değil, sorun ait olmadığın yerden gitmek.
hemen derdest edilerek hakkında vatan hainliği, fesatlık, darbecilik, bölücülük, fetöcülük ve hz. tayyip'e muhalefetten soruşturma, kovuşturma, sıkıştırma ve bilimum diğer yaptırımlar uygulanabilecek çocuktur. çocukluğu bitene kadar gözaltında tutulursa daha sonra hakkında 80 ile 120 yıl hapis cezası istemiyle dava da açılabilir.
BU kadar büyütülecek bir durumun olmadığını düşünüyorum. Özgür olmak ve bunu istemek haktır. Dolayısıyla isteyen istediği yerde okur veya yaşar. Bu kız gibi düşünen genç eminim çok. Ayrıca diğer yandan hayali, devlet işine girmek olan insanlar da tanıdım ki böyle insanları siz de biliyorsunuz.
kötü bir okul eğitimi ve dejenere bir aile eğitiminin sonucu bu hale gelmiştir.
andımız bunun için kaldırıldı. vatansız ve sadakatsiz bencil bireyler yetiştirmek için.
bu ülkenin çocuklarının hayatı hiçbir zaman kolay olmadı.
ben ilkokuldayken babam yurt dışında akademisyendi. çok kolay maaile o ülkenin vatandaşlığına geçebilirdik. burada 12 eylül koşulları yüzünden pek çok akademisyen fişlenmişti. hayat gerçekten zordu.
ama aklımızın ucundan bile başka ülke vatandaşlığına geçmek gelmedi. bu çocuğa -ki çok da küçük değil- "haklı. akıllı çocuk." vs diyenlere de şaşıyorum. gidersin çalışırsın. koşullar düzelince gelirsin. ama bir hedef olarak başka bir ülke vatandaşlığını belirlemek hangi yaşta olursa olsun omurgasızlıktır.
Ülkenin en üst kademesinin, şapkayı önlerine koyup, derin derin düşünmelerini gerektirecek hayaldir.
Bir çocuk gözüyle ülke ne haldedir, Nasıl görünmektedir ki, hayalleri ülkeden gitmek olsun!
Bunun oturulup, politik, psikolojik, sosyolojik, ekonomik, her yönden incelenmesi gerekir.