963 Adana Ceyhan doğumlu. izmir'de, 9 Eylül Üniversitesi iktisadi idari Bilimler Fakültesi MALiYE bölümünde okudu. Okul futbol takımının 9 numarasıydı.Bu dönemde, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarında çalıştı. Aynı zamanda yurt orkestrasının solistliğini yaptı.
91-92 yıllarında "beni bu şehirden al götür anne.." adli eseriyle, Star ve Teleon'da en çok klibi yayınlananlardan biriydi. Bu güne kadar 10 eserine klip çekmiş, bunlardan 4 ü Orta Asya Türk Devlet Televizyonlarinda da yayınlanmıştır. Ayrıca 1994 Ankara konseri TRT aracılğıyla Avrasya'ya yayınlanmıştır. Anadolu'yu baştan sona 8 kez dolaşmış ve yüzlerce konser vermiştir.
Besteci yönü tamamen şiirin etkisiyle ortaya çıkmıştır. Bunda o dönemin şiirlerinin etkisi büyüktür. Varolan müzik türleri onu tatmin etmediğinden, 1982 yılından sonra kendi müziğini yapmaya karar verir. Müziğinin adına da :"asyasentez" der.
Sırasıyla,
1989 YUSUF YÜZLÜLER
1990 AĞLA KARANFiL
1991 BENi YAŞARKEN ANLA
1992 DOSTA DOĞRU-IRGALANIS
1993 ZiNDAN ŞEHiRLER
1996 SiYAH AĞIT
1998 ADAMLAR
2001 BiTSiN SENiNLE
albümleri çıktı.
Gazete köşe yazarlığı, radyo programcılığı, aranjörlük ve yönetmenlik de yapan sanatçı Hasan SAĞINDIK evli ve iki kız babasıdır.
1980'lerin sonları ve 1990'lı yılların başlarında kasetleri çıkmış olan, islami yönü daha ağır basan, milliyetçi türkücü. efendi adam havası vardır. son yıllarda pek sesi soluğu çıkmamaktadır. "ağla karanfil", "beni yaşarken anla" kasetlerinden ikisidir.
ilk kasetini hatırlıyorum onun da. yusuf yüzlüler. kaç lira? dedim. 5 lira dedi kitapçı.
5 lira benim haftalık harçlığım idi. yurtta kalıyordum. alamadım. (yıl:1989) yıllar sonra liseye geçince alabildim.
diğer albümlerini de takip ettim.
arif nazım
hasan sağındık .... bunlar bizim adamlardı. aşık olunca başka memleketi sevince başka tad alırdık müziklerinden.
daha sonra selçuk küpçük eklendi halkaya.. en azından benim tarzıma.
şimdilerde çok dinleyemiyorum.
büyük alperen.
ülkenin geçirdiği bir büyük yıkımı, ( 12 eylül'ü ) müziğiyle çok çok iyi anlatır.
siyasetin aşka, aşkın siyasete geçtiği o kaybediş yıllarının ne güzel tanığıdır o'nun şarkıları.
yüzünde her daim bir nur, duruşunda her daim bir kararlılık ve dik oluş, sesinde öfkeyi inanç ve aşkın potasında eriten bağışlayıcılık, yürüdüğü yolda, "bir avuç kalsak da dönmeyeceğiz" kararlılığı...
daha ne söylenebilir ki sana koca reis. 80 öncesine ve sonrasına olan tanıklığın, umula ki asosyalliğe dönüştürülen gençlik için de bir ışık olur...
halen kendisini dinleten sanatçıdır. genelde abdurrahim karakoç hocanın şiirlerini okur. merhum muhsin yazıcıoğlu'na da mersiyesi vardır. ismailce ve ben hep seni düşünürüm parçaları dinlenesidir.