hasan ruhani

entry31 galeri26
    1.
  1. 2.
  2. ab ve abd ye ılıman bakan yeni iran cumhurbaşkanı.
    0 ...
  3. 3.
  4. hiç gözümün tutmadığı tip. gelir gelmez ilk yaptığı iş neden amerika'ya yaranmaya çalışmak olur ki.
    ayrıca din adamıymış. katil devlete sıcak bakan din adamı. bu adamın iran cumhurbaşkanı olması, esad'ın çok yakında devrileceğinin işaretidir.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Hasan_Ruhani
    1 ...
  5. 4.
  6. 5.
  7. işlerin ahmet davutoğlu nun istediği gibi gideceğinin göstergesi herif. mezhepçi bir tutumu yok. artık bölgede türkiye yalnız değil.
    0 ...
  8. 6.
  9. iran'ın yeni cumhurbaşkanıdır, reform yanlısıdır. zaten televizyonda gördüğümüz gibi oy kullanan hatunlar kıyafetleri konusunda daha bir serbestleşmiştir. ayrıca gelir gelmez de suriye'ye 4000 asker göndermiştir. bi' bismillah de be olm!
    0 ...
  10. 7.
  11. ingilizce, almanca, rusça, fransızca ve arapça bilen cumhurbaşkanı.
    0 ...
  12. 8.
  13. farslıların reformisti olarak lanse edilen isim.

    heralde reformun iran halinden bihaber bir ülke olduğumuzdan her ülkenin temkinli yaklaşımlarına karşı bizde adamı tam dialog yanlısı ilan ettiler.

    hoş adam ne yaparsa yapsın batı ve israilin bakış açısı değişmeyecek. silahlanma ve nükleer programlarını iran düşmanlığı ile beslemekten başka çıkarları yok.
    0 ...
  14. 9.
  15. iran, jeopolitik konumu itibariyle kriz bölgeleriyle dirsek teması bulunan ve bölgesel politikalara yön verebilme kabiliyetine sahip iki bin yıllık gelenek devletidir. doğu’da kaosun ve uyuşturucu ticaretinin en yoğun olduğu afganistan, güney doğu’da nükleer kapasiteye sahip, etnik ve dini gerilimin yüksek olduğu pakistan ve batısında etnik, mezhepsel çatışmanın eksik olmadığı ırak gibi tansiyonun her daim yüksek olduğu ülkelere komşu olan iran, geniş açıdan bakıldığında aslında orta doğu ve asya krizlerinin tam merkezinde yer alıyor.

    eski cumhurbaşkanı ahmedinejad’ın ikinci dönemini de doldurmasıyla koltuğuna seçimlerde meşai’yi desteklemesine karşın ülkede reformcuların desteklediği ruhani’nin açık ara ile seçimi kazanmasıyla, iran siyasi hayatında yeni bir döneme başlamış oldu. bir diğer dikkat çeken husus, seçimlere halkın yaklaşık yüzde ellisinin katılım göstermesi ile iran’ın abd’de seçime katılım oranını geride bırakmasıydı.

    ahmedinejad’ın “şahin” politikaları geride kalıyor

    dünya kamuoyunda da büyük bir heyecanla karşılanan ruhani’nin seçim zaferinden sonra tüm dikkatler iran’ın dış politika da gerçekleştireceği reformlar ve ülkenin ekonomik kalkınması yönünde alınacak tedbirler üzerinde yoğunlaştı. şüphe yok ki iran’ın iç dinamikleri çoğunlukla dış politikadan etkilenirken, tahran’ın nükleer faaliyetlerine karşılık batı’nın uyguladığı ekonomik yaptırımlar iran’ı son dönemde bir hayli zor durumda bıraktı. beklendiği gibi çiçeği burnunda cumhurbaşkanı ruhani verdiği ilk mülakatında, iran’ın nükleer programında daha şeffaf olacağını ifade ederek, ahmedinejad dönemi “şahin” politikaların bir nebze yumuşayacağı izlenimi bıraktı.

    iran’da süren ekonomik buhranın yanı sıra iç ve dış siyasette çözüm bekleyen önemli konular, ruhani’yi adeta ateşten gömleği sırtına geçirdiği gerçeğiyle karşı karşıya bıraktı. ülke de süren rüşvet, yolsuzluk ve kamu sektöründeki istikrarsızlık gibi başlıklar, yeni iran liderinin en az dış politika kadar iç dinamiklere de ciddi mesai harcaması gerektiğinin işaret ediyor.

    nükleer faaliyetlerin amacı “prestij” ve “baskı aracı” olacak yeni dönemde iran’da okur-yazar ve liberalleşen kesimin siyasi sürece entegre olabilme şansına sahip olması gerekiyor. nitekim ülkenin yaklaşık yüzde 70’ini oluşturan genç nüfus, gelecek dönemlerde bu süreçte söz sahibi olacak iken, iran’ın dünya sisteminden izole olarak değil, tersine daha fazla müdahil olarak ülkenin uluslararası düzendeki konumunu sağlamlaştırmak isteyecekler. çünkü artık uluslararası diplomasi de iran ideolojiden ziyade ulusal çıkarlar kapsamında hareket etme zorunda. bu bağlamda yeni dönemde tahran yönetimi nükleer programını sonlandırmak yerine, hem “prestij” hem de “baskı aracı” olarak süreci devam ettirmek isteyecektir.

    bir diğer önemli mesele iran cumhurbaşkanı ruhani politikalarında abd, suriye, rusya ve çin’in pozisyonu konusu olacak. beşar esad, yeni dönemde suriye ile iran ilişkilerinin güçlenerek devam edeceğini söylerken, çin için iran’ın önemi hem petrol tedarikinde ki rolü hem de bölgede abd’ye karşı kullanacağı baskı mekanizması olarak devam edecek. diğer taraftan abd başkanı obama, ruhani’nin seçim zaferini iran’ın geleceği açısında iyimser olarak yorumlarken, rusya devlet başkanı putin yeni dönem ile rusya-iran ilişkilerinin gelişerek süreceğini ve bölge de istikrar ve barışın tesisi için çok yönlü işbirliğinin gerektiğini vurguladı.

    iran için diyalog mekanizması çalıştırılmalı.

    ruhani öncelikle yönetimi ile birlikte abd ile iran arasındaki diyalog sürecine hız kazandırmalı. çünkü diyalog platformu hem abd hem de iran’ın ulusal çıkarlarına hizmet ederken, barış ortamıın tesis edilmesi ve iyileştirilmesi iran’ın nükleer programında ciddi reformlar yapmasına zemin hazırlayabilir.

    haftanın sözü: “2000 yıllık deneyim ve dünya kadar bilgi yaşamlarımızın taş devri insanlarından daha iyi yönetmemize yetmedi.” - mahathir bin mohammed, malezya eski başbakanı

    kaynak:furkan kaya
    1 ...
  16. 10.
  17. demokrasiyi benim düşündüğüm gibi düşünmekte özgürsün diyenler gibi algılamadıgı belli olan cumhurbaşkanı.

    --spoiler--
    "hükümetin güçlü olması insanların hayatlarını kısıtlaması demek değildir."*
    --spoiler--
    0 ...
  18. 11.
  19. Şah Rıza Pehlevi'den sonra bir ilk
    ------------
    Nükleer programı nedeniyle uluslararası yalnızlığa itilen iran bu duruma son vermek için diplomatik atağa geçti. Obama ve Ruhani'nin önümüzdeki hafta BM toplantısında ayaküstü bir görüşme gerçekleştirecekleri iddia edildi. Görüşme gerçekleşirse bu 36 yıl sonra bir ilk olacak. iran, ingiltere ile de görüşmeye hazırlanıyor.
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25466667
    0 ...
  20. 12.
  21. Sırt çantasıyla iran'a gitmiş ve gezmiş biri olarak, Ortadoğu halkları içerisinde iranlılara gerçek bir sempatim var.

    iranlılar da biz Türkler kadar, sıcak ve enerjik insanlar. Eğer kendilerini dünyadan yalıtmaktan vazgeçerlerse, biz Türklere gerçek bir RAKiP olurlar.

    Yeni devlet başkanı Hasan Ruhani'yi bu yüzden dikkatle takip ediyorum.

    Bugün Ruhani'nin Obama'yı ATTIĞI PASI görmezden gelmemek gerek...
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25466667
    0 ...
  22. 13.
  23. yahudi soykırımı nı tanıdığını söylemiş iran cumhurbaşkanı. anlaşılan 1980 den beri ilk kez iran da taşlar yerinden oynuyor. ve bu değişim bir molladan geliyor, enteresan.
    0 ...
  24. 14.
  25. sakalına cüppesine bakıp yobazın önde gideni diyebileceğiniz ancak tüm sterotiplerin amına koyarak reformist bir herif çıkan isim.

    yürü be hasan laikliği bile getirirsin bu gazla..
    0 ...
  26. 15.
  27. fotoğrafını time da görünce ilgimi çeken yenilikçi, yenilenme meraklısı politikacı. obama'yla alt alta fotoğraflarını koymuşlar. (obama üstte)
    0 ...
  28. 16.
  29. 17.
  30. 18.
  31. 19.
  32. "insanları kırbaçlayarka cennete sokamazsınız" diyerek takım elbiseli yobazlara ayar veren sarıklı adam.
    0 ...
  33. 20.
  34. sarıklı modernist.

    insanların görünüşe göre yaftalayan klasik zihniyete en büyük darbeyi vuran insanlardan birisidir kendisi. unutulmasın ki 'sarıklı' ve 'sakallı' diye, kişi muhafazakâr olmaz. hilafetin kaldırılması için önerge veren adam şeyhti, sarıklıydı, sakalı da pekala uzundu. fakat modernistti. hasan ruhanî de böyle birisi, her ne kadar sarıklı da olsa, iran'ın senelerdir süren devrim sonrası sert politikalarını yumuşatan bir isim.

    tesettürün erdem ölçüsü olmadığında çok haklı, bu konudaki yumuşama belirtileri takdire şayan. ama üniversitelerde kız erkek ayrımını kaldırmak, iran'ı senelerdir ötekileştirdiği 'gavur' ülkelerden birisi yapar. reformistlerin gazına fazla gelmemeli, zira o reformistleri fazla baş tacı ederse, osmanlı sonrası türkiyesinde olanlar gibi, sarığını ve sakalını dahi elinden almaya yeltenirler. biz o reformistleri iyi tanıyoruz...

    bana kalırsa ruhanî, devrim sonrası inanılmaz sert siyasî ve dinî otoriter politikalara liberal kanadın bir tepkisi olarak seçildi. ruhanî'nin batı'nın adamı olduğu, iran'ın iç dinamiklerine zerre uymadığı, gerektiğinde islam'ı ayaklar altına alacak politikalar uygulayabilecek çapta birisi olduğu açık. bana musa kazım efendi'yi hatırlatıyor, mason ve ittihatçı olan şeyhülislam'ı.
    0 ...
  35. 21.
  36. resmi twitter hesabının kapağında türkiye ve iran bayraklarının olması nedeniyle şaşırdığım lider.
    0 ...
  37. 22.
  38. Diğer tüm iranlı siyasetçiler gibi mollaların kuklasıdır, izin verildiği kadar konuşur.
    1 ...
  39. 23.
  40. Küba'ya gerçekleştirdiği günübirlik ziyarette Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro ve Devlet Başkanı kardeşi Raul Castro ile bir araya gelmiş iran cumhurbaşkanı.
    http://www.sozcu.com.tr/2...deslerle-gorustu-1401117/
    0 ...
  41. 24.
  42. 25.
  43. Molla olupta bunun kadar yakışıklı adam yoktur lan harbiden.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük