eğer lisedeyken kişinin aklı hala ana sınıfında kaldıysa sınıfındaki osmanla dalga geçer bu kullanım üzerine. kimyanın klişelerindendir. nam-ı diğer sülfürik asit.
uzaktan bakıldıgında lise gençliğine kimyasal formül öğretmek adına düzenlenmiş bir söz öbegi olarak görülen, lakin tamamı mukaddesat düşmanı dış güçlerce bilinçli olarak planlanmış aptal söz grubudur.
hasan ve osman... isimlere dikkat ediniz. birisi peygamber efendimizin ehl-i beytinden bir insan, bir digeri ise halifelik mertebesine erişmiş mubarek kişilerden birisidir.
bunu diyen insanın, kurtulus savası kahramanlarımızdan karafatma lakaplı fatma seher erden'in lakabını igrenç bir böcege taktıgını unutmayınız.
lütfen bu tip çirkin oyunlara karsı uyanık olalım !
"osman" isimli kişileri potansiyel salak olarak gösteren bir öğretim yöntemi.. osmanları düşünürsek yanlış, öğretim yöntemi bakımından güzel bir uygulamadır.
bazı kimyacıları kızdırmıs olan soylem.soyle ki pertevniyal lisesinde her seye camur atabilen, kimyayı cok iyi bildigini one suren (fena da degildi esasen) ve kimyanın en onemli bilim dalı oldugunu soyleyen bir hoca vardı. konu iste sulfirik aside geldi, arkadaslardan biri de "hasan 2 salak osman 4" diye bir kelam etti. buraya kadar sorun yoktu, ancak "salak osman" lafını duyan hoca birden kızdı. sebebi de "kimyada adı gecen birine nasıl salak denilmis? osman kimyayla ugrasan bir eleman gibi gosterildigine gore salak olamazmıs. salak yerine "super osman " demeliymis. ya yaa
iste o gun bugundur ben sulfirik asidi hasan iki super osman dort seklinde ezberlemisimdir.
hasan kişisine hiçbir sıfatla niteleme yapılmadan adam 2 alıyor, ve gayet iyi bir not olan 4ü alan osman kardeş salak oluyor. bunu hasan 2 süper osman 4 olarak da değiştirmeye çalışmıştır hocalar, ama osman salak olmayınca öğrenci milleti anlamaz.