"... kütüphanede bugün 15 milyondan fazla kitap bulunmaktadır. Bu sayı üniversite kütüphanesi Dünya'nın en büyük akademik kütüphanesi yapmakla kalmaz, tüm kütüphaneler ayrasında da ilk beşe sokar. Birkaç yüz poundluk bütçenin bugün geldiği nokta ise 2006 yılı verilerine göre 29,2 milyar dolardır."
vikipedi'de böyle yazıyor hakkında. demekki üniversitelerin milyonlarca kitaplı kütüphaneleri, milyarlarca dolarlık bütçeleri olunca harvard oluyormuş.
işte durum:
anne diyor, bizde neden yok diyor!
bu okulun adını ve methini her duyduğumda, lan ingiltere gibi kallavi bir ülkede oxford diye bir üniversite varken neden ısrarla bura istenir ki dediğim amerikan üniversitesi.
hukuk fakültesini yine kazanamadığım üniversite. sanırım yanlış sınava girmişim lsat'e girmem gerekiyormuş vay babanın kemiğine. ösym mağduru olduk bizde ne vardı göndersen bizi de bak abdullah gül'ün oğlu gitmiş işte lan ben neden yerleşemiyorum buraya.
abd'nin 1636 yılında kurulan en eski, köklü ünlü üniversitesi. özellikle tıp, hukuk, ekonomi gibi bölümlerde ülkenin ve dünyanın başını çeker diyebiliriz. üniversite ile ilgili ilginç bir bilgi ise 1920'li yıllarda artan yahudi öğrenci sayısını kısıtlamaya gitmiş olmaları ve şu sıralar bu kısıtlamayı müfredat dışı ölçüt adıyla asyalı öğrencilere yapmaları.
bir sürü asyalı öğrenci ile karşılaşmış birisi olarak ders dışı başarıları gerçekten en azından asyadaki ülkede yetişen öğrenciler için konuşacak olursam yetersiz. ama abd'de doğmuş yetişmiş asyalı bir öğrencinin sırf ırkından dolayı başarısız bulunması kabul edilemez.
üniversitenin yönetimi tarafından hala beyaz protestan(wasp) öğrencilerin çoğunluk olması isteniyor ve öyle.