dün tekrar okudum kitabı en son 7 sene önce okumuştum, içinden bir çok not çıktı o yıllara ait her ne kadar ilk kitabın filmini defalarca izlesek de kitap yine o "muazzam"lığını koruyormuş, unuttuğumuz ve tadına doyulmayacak o kadar çok şey varmış ki.
okurken serinin her bir kitapta level atladığını farkettim. her bir kitapta harry büyümüş, harry'le birlikte üslüpta büyümüştü. çeviriden mi kaynakladı bilmiyorum ama felsefe taşı'nda aşırı bir türkleşme var. söylenen sözler kullanılan cümleler bir ingiliz'in elinden çıkmışa pek benzemiyor; tabii 7 sene evel bunun farkında değildim. tüm seriyi tekrar okumak, büyülü dünyanın kapısını tekrar aralamak müthiş bir haz veriyormuş.
o kadar eğlenceli ve o kadar sıcak bir kitap ki "bir seri başlangıç kitabı olarak"; harika! ancak harry'nin büyücü olduğunu bilmeden önce yaşadığı dram gerçekten içler acısı.
özetle felsefe taşı'nı tozlu rafımdan çıkarttım ve sihiri tekrar başlattım. *
hastası olduğum serinin en güzel kitaplarından biridir.hikayenin başlangıcı çok iyi anlatılmıştır,heyecanlıdır ve kesinlikle merak uyandırıcıdır.hagrid'in kitabı da diyebiliriz kendisine zira çok önemli roller almaktadır.
kitabin ismi, harry potter and the philosopher's stone idi bildigim kadariyla. sonra bu sorcerer cikti nerden ciktiysa. filmi pazarlama adina, ilk filmde insanlarin gozunu korkutmayalim; o nasil cocuk filmi demesinler diye koydular herhalde bunu...
j.k rowling'in 7 kitaplık müthiş harry potter serisinin ilk kitabıdır. Harry potter daha küçük bir çocuktur. hogwarts büyücülük okulundaki ilk senesini anlatır. edindiği arkadaşları ron weasley ve hermione granger ile okula alışma senesidir. gayet sürükleyicidir (zaten serinin hangi kitabı sürükleyici değil ki).
çocuk filmi olarak lanse edilmesine rağmen seyreden körpe bünyelere çok zarar vereceğini psikolojilerini onarılamaz biçimde bozacağını düşündüğüm bir filmler serisinin başlangıcı.