sözlüğü saçmalatan reklam ın başrolleri olan 2 kızın karşılaştırılmasıdr * .yahu reklam güzel küçük ayrıntılara takılmayın bir tane bile mi beğenen olmaz vodafone mu tuttu sizi..
yıllar yılı zor şartlarda yaşamış harranlı emine'nin, internetinin hızıyla harwardlı emily'i bir anda alt edişinin ibretlik hikayesi. herkesin izleyip, dersler çıkarması gereken bir başyapıt. turkcell saçmalamış kısaca.
reklam filmini izlerken, sonu hakkında tahminlerde bulunmaya çalıştım. acaba üniversite sınavı mı kalktı? acaba çocuk gelinler için önlem mi alındı? acaba dedim. ve aman tanrım ne kadar hızlı video indiriyordu emine, bir türk olarak göğsüm kabardı!
biri harvard'da diğeri harran üni. okuyup hayatları eşitlenen(!) en sonunda internet hızıyla emily'e fark atan emine'nin düşündürücü hikayesinin anlatıldığı reklamdır.
hayatı sorgulatır, derin düşüncelere dalmanızı sağlar.
ayrıca emine'nin tarladaki çapkın bakışına dikkat!
arkadaşlar aramızda para toplayıp mehmet emin karamehmet amcaya verelim ve lütfen reklamlarını adamakıllı daha iyi bir şirkete yaptırmasını isteyelim belki bizi dinler olmaz mı...
neyi, nereden, nasıl sömüreceğini bilememiş reklamcılarımızın son harikasıdır kendileri.
o kadar kolaydı madem neden yıllardır sosyolojik bir sorun hâline geldi okuyamamış kız çocuklarımız? takalım götümüze birer tane vınn, sikertelim ortalığın anasını. en başta da o "vınn" ile götümüze kaçan kazığın ne kadarı maliyet, ne kadarı kâr, ne kadarı devlet haracı bunu araştıralım bir tıkla.
tıklarlar alimallah, götü başı dağıtırsın türkcell; benden söylemesi.
emine'ye "devlet bağa bohmiyir" dedirtmek için yapılmış turkcell reklamının içeriği olan karşılaştırmadır. lan bir tek emine demiyordu devlet bağa bohmiyir diye onuda gaza getireceksiniz götverenler!
her boku harvardlı emily yapıyor bizim emine itin götüne sokuluyor sonra turkcell gelip emineyi emily den üstün kılıyor.
aslında bütün ironiyi turkcell herkesin gözüne soktu, bilerek ya da bilmeyerek.
ne yazıktır ki emine üniversiteye gidene kadar tarlada orda burda it gibi çalışır hayatını kazanmak için, halbuki teknoloji gelişmiştir ama ulaşamaz emine. emily de ulaşıyor diye göster dur.
e orospu çocuğu sen emineye vın verene kadar gidip emineye doğru düzgün eğitim alabileceği bir okul, bir dernek bir şey açsan daha hayırlı değil mi göt ttnet'e de üye olurlar.
harvırtlı emili istinye parkta sinemaya gitmek ister sevgilisinin bütçensini zorlar, harranlı emine ise "filmleri dvix olarak indiririz torrentten" diyerek sinema parasını çeyize saklar.
emine köyde doğar hayatı zorluklar içinde geçer sonra harran üniversitesini kazanır. takar laptopa türkcell vın ışık hızında internete girer.
emily ise hastanede doğar. müthiş bir şekilde hayatını sürdürür bir dediği iki edilmez.harvardı kazanır ama gel gör ki bizim harranlı emine'den daha yavaş bir şekilde internete girer ve daha yavaş download yapar. *
emine bacımız köylü kıyafetleri içinde garibanlık ve yoksullukla tarlada çapa yaparken birden bire harran üniversitesinde master yapmaya başlıyor ve interneti bırak televizyonu bulamazken pahalı bir notebook ile daha cep telefonu bulamazken vınnn alarak internete giriyor.
ayrıca madodan giyinmeye başlaması ise ayrı birşey. mudomuydu yada ben bilmiyorum işte siz düzeltin...
harranlı emine ve harwardlı emily hangi ortak videoyu izliyor olabilir ki? sorusunu akıllara getirmiştir. sanırsam harran'da ingilizce konusuluyo da bizim haberimiz yok, ya da daha utopik görüşle bu durumu şöyle açıklayabiliriz, harwardlı emily türk dizisi müptelası oldu. başka bir olasılıkta, harranlı emine nin toeflının olması.yoksa bu ezik reklamda mantıksal çözümlemeleri yapmak hayli güç olurdu.
eziklik dünyaya bu kadar iyi reklam edilirdi. helal olsun turkcell.
emily vs emine üzerinden hayatları iki uç dizgede devam eden iki kızın hikayesi konu edilmiş.
emine turkcell ile şartları eşitlemişmiş. hadi be sende.
harran ile harvard anca 600 sene sonra filan eşitlenir, o da harvard hiç gelişmeden hep yerinde sayarsa.