2006 yılının en çok bilimsel makele yayınlayan üniversitesi imiş. 1500'ü aşkın makele yayınlamışlar. türkiye'nin göz bebeği(!) boğaziçi üniversitesi'i ise 500 küsür makele yazmış.
yenişehir kampüsü girişinde süleyman demirel'e ait enteresan bir söz olan,
kampüsü harran ovasının başlangıcında yer alan ziraat fakültesinde ağaç bulunmayan,
mütevazi bir taşra üniversitesidir.
şanlıurfada bulunan, eğitim olarak batıdaki bazı üniversitelere göre iyi konumda olan bir üniversitedir.. Fevkalade bir kampüsü vardır.* fakat coğrafi konumundan dolayı pek tercih edilmez ve puanı düşüktür. insanlarıda biraz odundur. idare ediniz.
Kimya alanında en prestijli dergilerden biri olan Applied Organometallic Chemistry de 2010 yılının en iyi makalesi ödülü Harran Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mahmut ULUSOY;a verildi.
Doğu ve güneydoğunun en modern şehirlerinden olan urfa'nın güzel üniversitesidir. Kampüsü ve ortamı hoştur lakin sosyal olarak sıkıntılar olurdur. insanları iyidir genel olarak ama cehaletten körelmişlere de denk gelebilirsiniz. Kooperatifçilik anlayışı fazlasıyla geliştiğinden dolayı öğrenci evi sıkıntısı çekmezsinizdir.
isimden kaybeden üniversite, Adı gap teknik üniversitesi olsa daha iyi olacakmış. içerik olarak çoğu anadolu ve istanbul üniversitesinden iyi olması da cabası. kampus bakimından odtu' ye kafa tutacak kadar guzel.
çok köklü bir üniversite olup, şu an hızla gelişmekte olan, rektörü ibrahim halil mutlu olan, dört tane kampüsü olup bunlar; osmanbey kampüsü, eyyübiye kampüsü, yenişehir kampüsü ve en önemlisi ipekyolu kampüsüdür.
ilk öğrencilerinin atla ve eşekle gidip geldiği dünyanın ilk üniversitesi. tatlıses hala oxford falan desin. ilk mezunları çok önemli bilimadamları yetiştirmiştir.
Kesinlikle okunulmaması gereken üniversitedir. Yüksek lisans yapan biri olarak tavsiye etmiyorum. Merkeze çok uzak ayrıca eğitim noktasında da noksanlıklar mevcut.