"acaba bizi yapmayı unutmuşlar mı?" diye düşündükten sonra yapılan eylem. türkiye'yi bulduktan sonra da derin bir oh çekilerek "güzel...bizi unutmamışlar." denilir.
atlas üzerinde ülkeleri bulmaya çalışırdık. hatta, atlasımın arka sayfasında ülke bayrakları vardı. sınıfça bu en büyük eğlencemiz olmuştu bir dönem ..
bir türkse bunu yapan normal karşılanması gereken durum. bir alman da pekala dünya haritasını eline aldığında ilk almanya'yı bulak istiyordur. incelemek gerekir.
asıl işi inşaat malzemeleri satmak olan fakat ek iş olarak tarih dersi öğretmenliği yapan ** öğretmenimin dünya haritasında 3dk arayıp heh işte italya burdadır diyerek yunanistana parmak basması olayına benzettiğim durumdur.
ülkeler coğrafyası dersinde bazı öğrencilerin yaptığı halde yine de türkiye'nin yerini bulamadığı eylem.
- pınar, marmara denizi'ni gösterir misin?
* ı-ı bi saniye hocam (parmak önce afrika dolaylarında sonra hazar denizi dolaylarında gezer.)
- pınar önce türkiye'yi bulur musun?
* (parmak orta avrupa dolaylarında gezer, türkiye'nin üzerinden transit geçerek orta asya'ya doğru yol alır.)
- pınar inanamıyorum! dilara * kalk sen göster.
+ bi saniye hocam (parmak avustralya'yı bile görür ama türkiye'yi bir türlü göremez)
- inanamıyorum! ülkemizin haritadaki yerini bile bilmiyorsunuz... paleface kalk sen göster
= işte. (elimle koymuş gibi buldum, nokta atışı. kafası çalışan her türk genci gibi)
Türkiye sınırlarını hep farklı şekillerde gösteren haritalara alışık bünyelerin, "bakalım şerefsizler bu sefer ne yapmışlar" babında giriştikleri olaydır.
birçok avrupa ve abd halkının haritada bizim ülkemizi bulma çabası, bizim insanımızın haritalarda mozambik veya uganda gibi ülkeleri bulma çabasıyla eşdeğerdir; ülkemizin pek bilinmemesi, haliyle doğal olarak bulunamaması sebebiyle alınılmamalı bilakis eğer biliniyorsa bunun sebepleri gözden geçirilmelidir!!
türkiye'yi ankara ve konya'dan ibaret gösterebilecek kadar ileri gidebilecek uydurma haritalar düzenleyebilecek, dıştaki düşmanların faaliyetlerine karşı doğal reaksiyon.