kadastral harita, baraj, yol, sulama, elektrik hattı, kentsel ve kırsal alan düzenlemeleri gibi projelerin alt yapısını oluşturan hali hazır ve imarlı haritaların yapımında jeodezi ve fotogrametri (harita) mühendisleri ile harita kadastro teknisyeni arasında görev yapan kişidir.
harita kadastro teknikeri olmak isteyenlerin;
- genel yeteneğe sahip,
- şekil ve uzay ilişkilerini görebilen,
- aritmetik ve geometrik işlemleri yapabilen,
- el-göz koordinasyonu ve çizim yeteneği gelişmiş,
- açık hava ve arazide çalışmaktan hoşlanan,
- işbirliğine açık,
- bedence sağlam ve güçlü kimseler olmaları gerekir.
çok işsizleri olan meslek gurubudur. o kadar çok ki belki mezun okulun yüzde 70 i dir.
o bölümde okumak isteyen arkadaşlara birkaç tavsiyem var.
+kesinlikle ama kesinlikle belediye ve diğer resmi kurumlarda çalışamazsınız. adamlar kpss puanlarını öyle bir arttırmış ancak 89 ile atama oluyor. hesap edin işte.
+zaten görüşmeye gittiğiniz yerlerde mühendis size sorar; ne zaman mezun oldunuz?
''sen bu sene ya da 2 sene önce'' dedin mi bittin kardeşim. eveler geveler seni sallar o adam. ve bazı harita mühendisleri çalıştırdığı teknikerin parasını vermemekte. böyle bir durumda var.
+kamu kurumuna ya da devlet dairesine girmek istediniz o zaman yandığınızın resmidir.
belediyeye başvuruğunuzda sizden tecrübeniz hakkınızda bilgi vermenizi ister. siz bilgiyi verirsiniz ama bu onlar için yetmeyebilir. daha başka tecrübeler... nasıl bir tecrübe olduğunu bende anlamadım.
+diyelim ki bir işe giriniz yani bir harita mühendisliği şirketinde çalışmaktasınız. size orada kesinlikle ve kesinlikle kıl bir adam olur. haritacılar kendinden adamı sevmezler bunu aklınızdan çıkarmayın. bozuk alet verir. çamurun içine sokar vs.
+çalıştığınız büroda çok ezerler sizi. acemisiniz ya hani. işi bilmiyorsunuz ya. bu bile bu ülkeden gitme sebebidir. sanki bu senin suçun gibi üste çıkmaya çalışırlar. kesinlikle bu bölümü seçmeyin derim. çok ezilir ve sürünürsünüz.