harf inkılabının saçmalığı

entry59 galeri0
    51.
  1. -divan edebiyatına karşı, halk edebiyatı geliştrildiği için yıllarca ve de divan edebiyatı burjuvanin analdığı bir dil bir edebiyat olduğu için bütün iddialar saçmadır ve de osamnalı da yüzüde yüzü bunlardan anlamıyordu.
    0 ...
  2. 52.
  3. 1 Kasım 1928 e kadar olan yazılı eserlerin bir anda çöp olmasıdır. eserlerin yeniden düzenlenmesi temel haline ne kadar bağlıdır muamma. okuma-yazma kolaylaştırılmıştır evet ancak dünyadaki gelişmeleri takip etmek değil!
    0 ...
  4. 53.
  5. 1928'e kadar birçok eserin yok edildiği iddiasıyla karşılaşılan ya da ithamlarıyla karşılan derimdir.
    0 ...
  6. 54.
  7. saçma değildir. arap alfabesinde bir sesli 32 sessiz harf bulmaktadır birincisi bu tür alfabeler türkçe gibi her her hecede bir sesli harf bulunduran diller için yetersizdir. ikincisi türkcede olmayan sesler icerdigi icin fazlaliklidir. üçüncüsü harekeleri öğrenmiş biri olarak bu dilde okuma yazmanin çok zor olduğunu rahatlıkla soyleyebilirim. dördüncüsü adı üstünde arap alfabesi amk arap dilinin içerdiği kelimeleri sembolize etmek için icat edilmiş. yani harf inkilabi yerinde zamanında ve oldukça gerekli bir yeniliktir. yapanın ellerine sağlıktır.
    1 ...
  8. 55.
  9. al o latin harflerini bi tarafına sok da bundan sonra saçmalıklarını buraya dökmeyi bırak tepkisini hak eden yazarın düşüncesi.
    0 ...
  10. 56.
  11. arapça aslında öğrenilmesi kolay bir dildirden sonra okunmasının saçmalık olduğunu kanaat edip okumadım. ulan ilahiyatçılar bile bazen çeviride zorlanıyor!
    götünüze koyayım bir şeyi karalayarak ideolojinizi yüceltemezsiniz. bir gün bunu anlayacaksınız ama ben görürmüyüm bilmem.
    0 ...
  12. 55.
  13. 56.
  14. şimdi arap alfabesine nasıl döneriz diye karar kara düşünen çomarın iddiası saçmalıktır.

    %3 okuma-yazma oranıyla harf inkılabı yapmak kolay, hadi şimdi 1 gecede cahil bırakın bu milleti de mınıza koysunlar. *
    2 ...
  15. 57.
  16. aslında harf devrimi yapma fikri ilk olarak münif paşa tarafından 1862 yılında ortaya atılmıştır.
    "halkımızın büyük cehaletine sebep,okuma yazma öğrenimindeki güçlüktür. belki bu işi kolaylaştırmak için latin harflerini kabul etmek yerinde olur.
    (siyasi hatıralarım. sultan abdülhamid)
    nitekim şartların olgunlaştığını görünce, atatürk, harf devrimi için harekete geçti.
    (falih rıfkı atay)
    1. dünya savaşında ordunun telgraf görüşmeleri bile latin harfleriyle yapılıyordu.
    not: "harf devrimi" ndeki "devrim" kelimesi kenan evren tarafından kaldırılmış, yerine arapça olan "inkılab" kullanılmaya başlanmıştır.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük