Harf devrimiyle yalnızca konuşma yazma değil başlı başına bir dil inşaa edilmiştir.
Her reformun her inkilabın iyi yanları da kötü ceremeleri de vardır.
Bu konuda kutuplaşmaya gerek yoktur.
Harf devrimini savununca laik, eski alfabeyi savununca osmanlıcı olmuyorsunuz.
atatürk harf inkilabı ile bizi bir gecede cahil bırakmadan önce anadolu da köy kahvelerinde jüpiter den merkür den dönen astronotlar oraletlerini içip yorgunluklarını atardı.
Amerikanca Öğretmeyip ingilizce öğreten Amerikanın verdiği zarar kadardır.
Ne beyinsizler var arkadaş. Adam Dünya ile daha iyi iletişime geçmek için Bir inkilap gerçekleitiriyor, Halkı Cahillikten Kurtarıyor bizim bedevi hayranı Zırtoların zoruna gidiyor.
osmanlı döneminde kullanılan dil arap harfleri ile yazılıyordu.bu dil içinde arapça,farsça ve türkçenin olduğu bir dildi.
atatürk ülkenin okuryazarlığın artması için ve diğer dillerle ortak harfleri kullanmak için harf inkılabı yaptı.
yeni bir ülke kurduğunuzu düşünün bu ülkenin gelişmeye,yurtdışından yatırımlara ihtiyacı vardı o an dünyanın en güçlü ülkelerinin kullandığı harfleri almak ülkenin gelişimi için kolaylık olmaz mıydı?
şimdi bu konuyu her yıl konuşmanın bir anlamı var mı?arap harfleri olsa şuan dünyanın en güçlü devleti mi olacaktık?
geçmişimizle bağımız mı koptu?harf inkılabını getiren insan aynı zamanda türk dil ve türk tarih kurumunu da kurmadı mı?
daha yaygın olan latin harflerini kullanmamız bizi o zamanki aynı zamanda şuanki muasır medeniyetlerin bilgilerini öğrenmemizde fayda getirmiştir.
Tabii ki sırf bu tarafı savunulamaz.
Arap harflerini kullanmamız günlük hayatta da türkçe konuştuğumuzu düşününce eğitimin daha zor olacağını hesaplamış atatürk.
gayet de iyi etmiş zararları olarak düşünmüyorum bir zararı varsa bunun tek nedeni başlıca harf inkılabı olamaz.
Osmanli halkinin buyuk kesimi araplardi. şiirde felsefede sanatta arapca, farsca çok populerdi. osmanlinin arap harflerini kullanmasi kötulenecek birsey degildir. ancak Turkiye cumhuriyeti kurulduktan sonra araplar da artik halkimiz olmaktan cikti ve modern cagda bilimin sanatin felsefenin dili de latin harfleriylr ifade edilir oldu. e dogal olarak turkiye cumhuriyetinin de latin harflerine gecmesi desteklenecek bir durum olmalidir. tüm bunlarin yaninda gönül isterdi ki göktürk harfleri canlandirilsin, milli alfabemiz olarak butun türkler bilsin.
çok basit olan latin alfabesi ile -de ve -da ları bile düzgün yazamayanların, herkes yazmayı öğrenemeyenlerin hatta iki cümle kuramayanların zor bir alfabe olan arap alfabesi ile ne saçmalıklar yapacağını görme zevkinden mahrum etme dışında bir zararı olmamıştır.