insanı garip hissettiren bir eksiklik. hapşıran kişi kendini dışlanmış gibi hisseder, sonraki sefer daha yüksek sesle hapşırmaya konsantre olur. paranoya kaynağıdır. bünye umursanmadığını düşünebilir. o kadar üzücü bir durumdur ki bunu yaşayanlar sosyal ortamda tanımadığı biri hapşırsa bile "çok yaşa" derler. böylesine trajik bir şeydir, direk pemde dizi konusudur.
(edit; moderasyona doğru bi hapşırdım, henüz hiçbiri çok yaşa demedi. ühü)
(edit nambır tu; sen de gör sayın moderasyon)
yanınınzda hiçkimse olmadığının en güzel göstergesidir. evde yalnızsınız demektir. etrafta kimse olmayıp da hapşırınca "çok yaşa" diye bir ses duyarsanız o zaman bir gariplik var demektir. tırssanız yeridir.
(bkz: hapşırmak mı? hapşurmak mı?)
yalnız olunduğuna ya da hapşırırken can verildiğine işaret eder. şöyle ki*;
+haaaaaaaaarrrrrrpppppppşuuuuuuuuu!
-...
+bi çok yaşa diyenimiz bile yok anasını satiim.
*çok yaşa, çok yaşa!, hemen trip yapma, hoşgeldin, ben zebani; her türlü odun, kömür, ihlas, ufo satışı ve servisi, seni şöyle alıyim, arkadaşların yanına.
+hask.
(bkz: ve olaylar gelişir)
son hapşuruğundan önceki hapşurmalarına "çok yaşa" denilmesine rağmen "sende gör" karşılığını alamamanın verdiği tepki halidir. bide "sende gör" demeyen bünyenin "çok yaşa" denmediği için kırıldığına da tanık olunmuştur. saygılar.
sınıf gibi ortamda birisi hapşurup ta herkes çok yaşa demişse arkasından başkası hapşurduğu halde ona çok yaşa diyen olmamışsa harbi koyar adama. takmayan adamı da komplekse sokar. *