kalp dahil bütün organlarin kisa sureli durmasidir. hapsirdiktan sonra elhamdulillah denmesi yani sukredilmesinin sebebide budur. yani ölümü hatirlattigi icin ve kalbin durduktan sonra tekrar cakistigi icin bir anlamda yine olmedik şükürler olsun anlamindadir.
işitme engelliler hapşırırken ses çıkarmazlarmış. hapşırılan anda akciğerden ağzımıza doğru hava 160 km hızla ilerliyormuş. ayrıca her dilde hapşırmanın ayrı bir yansıması varmış.
Zordur çok zor. Uygun ortam şartlarının sağlanması gerekir. Işık mesela en önemlisidir. Yanınızdaki insanların size bakmaması ve sizinle konuşmaması gereklidir. Yoksa kaçar gider o güzelim hapşırık. Kalırsın öylece gerçekleşememiş hapşırığın ve o iğrenç hisle. Siz kolay hapşıranlar nereden bileceksiniz.
hafif esinti ile gerçekleşen hava değişimlerinde bile, alerjik bünyenin verdiği tepki. ard arda 46 ya kadar çıkılabilirliği tespit edilmiş olup, çok yaşa temennilerinin işe yaraması umut edilmektedir.
sevilebilen bir eylem olabilir. şahsen ben hapşırmayı çok severim, sonunda beynim fırlayacakmış gibi hissetsem de seviyorum. hapşırmaya hapçırma demeyi tercih ederim, her hapçırdığımda ' ay ' derim, en az 10 kere üst üste hapçırırım ben. çok yaşa diyenlerim çok olsun.
pşü diye yapılmayan eylemdir.o ne dir öyle be pşü diye hapşırılırmuymuş hapşurığın yarısını tutuyorsun diğer yarısı ile pşü diye bi ses çıkartıyorsun öyle bi şey yok.hapşırcaksanız önce 40 saniye kadar nefes alınır daha sonra hapşırılır.çıkan ses ğşü grrrrrhhrrhhvaphhhhşuuuğğğ gibi bir şey olmalıdır.lüyfen hapşırığımızı tutmayalım.