- trt bu diziyi 10 bölümde bitirmiş. biz nası yayıcaz koca sezona?
+ yaprak dökümünü düşün, aşkı memnuyu düşün. onları nasıl uzattıysak öyle
- yani?
+ dizide sigişmedik karakter kalmayacak. ağa hanıma, hanım dayıya, dayı geline, gelin arabaya, damat eşeğe, eşek yönetmene hallenecek.
sırf zaloğlu (ramazan) için izlemeye değer dizi. süper oyunculuk sergiliyor gerçekten.
izlerken acıyorsunuz adama yahu; herkes onun aklına binbir tane şeytan soktu, işler boka sarınca enkazın altında kalan tek kişi o oldu. "gaçıracahsın gızı" diyenler birden "nası gacırırsın lan gızı şerefsiz" moduna girdi. yazık lan adama. bu ne piç bir hayattır gardaşım yav?
baştan sona sosyal mesaj içeren ağa-bey-işçi-köylü kimin neyi nasıl düşündüğünü çarpıcı bir biçimde gösteren dizi. bu dizi adamı sosyalist yapar benden söylemesi. yarın bir gün ev hanımları seda sayan yerine küba belgeselleri izlemeye başlarsa şaşmayın.
Orhan Kemal'in romanıdır. "Vukuat Var" romanının devamında gelişen olaylar anlatılır. Adana'da Muzaffer Bey adındaki toprak sahibinin, yeğeninin evleneceği kızı elinden alıp kendisinin evlenmesiyle gelişir olaylar. Roman feodal artıkların köy ve köy insanı üzerindeki etkisinin şiddetle devam ettiği 50'li yılları anlatır. Demokrat parti yükselişe geçmiş, tek parti dönemi çözülmeye başlamıştır. Muzaffer Bey tam da burada bir chp'li tavrıyla ayakta durmaktadır; ama bir şeylerin değiştiğini de sezmektedir. Güllü adlı genç kızın özgürlükçü ve cesur tavırları, toprak meselesi yüzünden diş bileyen köylüler onları beklemedikleri bir sona hazırlar. Orhan Kemal'in önemli romanlarından biridir. Romandaki içkici kabak hafız, berber reşit, cemşir gibi karakterler son derece başarılı çizilmiştir.
Yıllar önce trt'de dizi olarak gösterilmiş ve gayet başarılı olmuştu. Muzaffer Bey'i Fikret hakan, berber reşit'i aydemir akbaş, güllü'yü ilknur bozkurt, cemşir'i erol taş gibi önemli oyuncular oynamıştı. Şimdi yeni çekimi gündemde. Bunu anlamak güç tabi. Dizi gibi en ufak bir sanatsal kaygısı olmayan bir sektörün edebiyat metinlerine yaslanmak zorunda kalışı güldürüyor bizleri. Ey edebiyat, yıllarca küçümsenen hor görülen edebiyat sen nelere kadirsin.
O değilde Kanal D dizilerinde "akrabaya kayma modu" hepsinde ortak payda sanki.Aşkı Memnuda Behlül yengeye kayar, Yaprak Dökümünde Enişte baldıza, Hanımın Çiftliğinde Muzaffer Ağa yeğeninin nişanlısına töbe töbe.Bu ne kardeşim dizilerle gizliden gizliye ahlak revizyonumu yapılıyor Türk Halkına diye insan sormadan edemiyor.
güllü: serap dinçarslan.. muzafferciğimin soy ismiyle de pek bi güzel durdu..
halide: halide yapsaydın adını. o zaman yerime geçmen daha kolay olurdu..
güllü: sen kıskançlıktan geberme diye yapmadım..
diyalogu ile yarmış dizi. yargınım şu anda sözlük..