dünya buna hiç hazır değil. tamam, insandan insana geçmiyor deniliyor da bu virüs böyle sürekli mutasyon geçiren iğrenç bir organizma olduğu için bizdeki bu şansla birkaç haftaya kalmaz solunum yoluyla yayılmaya da başlayabilir. daha koronoyı atlamadık biz arkadaş. bu piçirik çinliler insandan insana yayılsa bile açıklamaz zaten, saklarlar. yemedikleri nane değil ki bu. sonra mahalle yanarken saçını tarayanlar misali sinemaları yeniden açarlar filan.
Ulan yıllarca virüs, salgın, hastalık filmlerini izledik. Kim derdi ki bir gün bu filmleri dibine kadar yaşayacağız. Filmlerden farklı bir noktası şu: orada genellikle çok kısa sürede ilaç bulunurdu gerçekte 3 ay geçti daha tık yok.
Dünya corona virüsü ile mücadele ederken bu kez hantavirüs nedeniyle bir kişinin hayatını kaybetmesi Çin'de paniğe neden oldu. Çin'in Yunnan eyaletinde bir kişinin otobüste yaşamını yitirdiği, yapılan test sonucunda ise hanta virüsünü taşıdığı belirtildi.
bu çin ne ayaktır ve ne yapmak istemektedir?
Çin'de bu seferde Yunnan eyaletinde bir kişi otobüs seyahati sırasında hantavirus yüzünden öldü. Otobüsteki 38 kişi karantinaya alındı.
Virüs, fare, sıçan ve sincap gibi kemirgen yemekten ve kemirgen dışkısısı ile insana geçiyor...
Çin'de Yunnan Eyaletinden otobüsle Shandong eyaletine dönen bir kişi hayatını kaybetti. Kişiye yapılan Hanta Virüsü testinin sonucunun pozitif çıktığı bildirildi.
Kemirgenlerin taşıdığı, idrar ve tükürük gibi yollarla bulaştırdığı, aşısı olmayan ve Kırım Kongo kanamalı ateşinden daha tehlikeli rahatsızlıklara neden olabilen,
Kemirgenlerden uzak durarak hatta yemeyerek korunulabilecek son derece tehlikeli bir virüs.
kemirgenlerden insana bulaşmıyor deniyor fakat bu dayanamicam artık amk çinlileri ne sik bulsa yedikleri için muhtemelen insandan insana geçiş formunu kısa sürede sağlayacak virüstür. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1997307/+
Adını Güney Kore'deki Hanta nehrinden alır; ilk defa bu nehirden izole edilerek keşfedilmiştir.
Virüsün sebep olduğu hastalık eskiden Kore Kanamalı Ateşi olarak adlandırılırdı; fakat WHO artık bu adı kabul etmemektedir; onun yerine Böbrek (Renal) sendromlu Kanamalı Ateş adıyla dünya literatürüne girmiştir. bir de akciğerlerin tutulduğu bir versiyonu vardır, o da Pulmoner Kanamalı Ateş olarak adlandırılmaktadır. Akciğer tutulmasında ölüm oranı %50, böbrek tutulmasında %20'dir. Pamuk faresi asıl taşıyıcıdır.