bu seneki baş belamız olacak gibi görünüyor. kuş gribiydi, keneydi derken bu yaz hep beraber fareli köyün köylüleri olacağız galiba. kavalcımızı erken bulsak da her sene yaşadığımız sıkıntıları yaşamasak bari.
Özellikle hastalığa neden olan farelere karşı dikkatli olmak ve riskli bölgelerde yoğun bir fare mücadelesi vermek gerekmektedir. virüs, fareler olmak üzere, kemiricilerin salya, idrar gibi salgılarıyla ya da bunların insanı doğrudan ısırması ile bulaşmaktadır. hastalık insanlarda kanamalı ateş ile birlikte seyreden çok ağır ve ölümcüllüğü çok yüksek olup, Hastalık etkeni ilk defa Kore' deki Hantan Nehri'nde tanımlandığı için Hantavirüs olarak bilinmektedir... belirtileri yüksek ateş, titreme, baş ağrısı, bulantı, kusma, akciğer tipinde ise zatürre belirtileri ciltte ve mukozalarda kanamalar, böbrek fonksiyonlarının bozulmasıdır...
cin takviminin bilim dunyasi tarafindan yanlis anlasilmis hali. her yil bir hayvan yili tamam da, sectigin hayvani oldur degil, gecen sene kuslardi, bi fasil buyukbas hayvanlar gitti (deli dana), bu senede fare katliami yapilirsa tam olur.
cezaevinde bir infaz koruma memurunun farelerden insanlara bulaşan hanta virüsü nedeniye ölmesi, silivride temizlik harekatına bu virüsün de dahil edildiğini düşündürür.
acaba neden imralıdaki farelerde olmaz bu virüsten???
Adını Güney Kore'deki Hanta nehrinden alır; ilk defa bu nehirden izole edilerek keşfedilmiştir.
Virüsün sebep olduğu hastalık eskiden Kore Kanamalı Ateşi olarak adlandırılırdı; fakat WHO artık bu adı kabul etmemektedir; onun yerine Böbrek (Renal) sendromlu Kanamalı Ateş adıyla dünya literatürüne girmiştir. bir de akciğerlerin tutulduğu bir versiyonu vardır, o da Pulmoner Kanamalı Ateş olarak adlandırılmaktadır. Akciğer tutulmasında ölüm oranı %50, böbrek tutulmasında %20'dir. Pamuk faresi asıl taşıyıcıdır.
kemirgenlerden insana bulaşmıyor deniyor fakat bu dayanamicam artık amk çinlileri ne sik bulsa yedikleri için muhtemelen insandan insana geçiş formunu kısa sürede sağlayacak virüstür. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1997307/+
Kemirgenlerin taşıdığı, idrar ve tükürük gibi yollarla bulaştırdığı, aşısı olmayan ve Kırım Kongo kanamalı ateşinden daha tehlikeli rahatsızlıklara neden olabilen,
Kemirgenlerden uzak durarak hatta yemeyerek korunulabilecek son derece tehlikeli bir virüs.
Çin'de Yunnan Eyaletinden otobüsle Shandong eyaletine dönen bir kişi hayatını kaybetti. Kişiye yapılan Hanta Virüsü testinin sonucunun pozitif çıktığı bildirildi.
Çin'de bu seferde Yunnan eyaletinde bir kişi otobüs seyahati sırasında hantavirus yüzünden öldü. Otobüsteki 38 kişi karantinaya alındı.
Virüs, fare, sıçan ve sincap gibi kemirgen yemekten ve kemirgen dışkısısı ile insana geçiyor...