Bu soruların mantıki tutarlılığı olmadığı yahut çok aşırı şekilde kafa karıştırıcı olduğu için kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. O nedenle ÖSYM sınavlarında hepsi şıkkı kullanılmamaktadır.
1. ihtimal: ''Hepsi'' ibaresi haricindeki üç şıkkın iki tanesinin doğru bir tanesinin yanlış olduğunu düşünelim. Diğer şıklardan en az bir tanesi doğru, diğeri yanlış olduğu için ''hepsi'' şıkkı doğrudan doğruya yanlış oluyor. en az bir tane daha yanlış şık vardı, napacağız o halde?
'Hepsi'' ibaresi tüm şıkların yanlış olduğunu ifade etmektedir, şıklardan iki tanesi yanlış olduğuna göre hepsi şıkkının da yanlış olduğu ispat edilmiş oluyor. Burada insanın kendisini ''yanlış olan diğer şıkkı mı işaretleyeceğim yoksa 'hepsi' ibaresinin olduğu şıkkı mı?'' şeklinde kafa karıştıcı tartışmaların içinde bulması çok olası.
2. ihtimal:Hepsi dışındaki tüm şıkların yanlış olduğunu düşünelim. ''Hepsi'' şıkkını işaretlersem yine sorun olur. Çünkü diğer tüm şıkların yanlış, yani hatalı olması hepsi şıkkının doğru olduğunu gösterir, bize ''hangisi yanlıştır'' diye sorulmuştu. ''Yanlış olan şıklardan hangisini işaretleyeceğim ben?'' şeklinde bir çelişkiye düşmek çok olasıdır.
3. ihtimal: ''Hepsi'' şıkkı dışındaki tüm şıkların doğru olduğu kabul edildiği takdirde soru kendini bir şekilde kurtarabilir. Ancak o şekilde bir soruyla karşılaşmadım.
Edit: kitap yazarsanız böyle soru sormamanızı tavsiye ederim.