Aslında çok titiz bir böcek olduğunu duyduğum canlı türüdür. Bir insan temasindan sonra yuvasına giderek kendini dezenfekte ettiği ilginç bir gerçektir.
Milyonlarca yıldır mutasyona uğramayıp de değişmeyen tek canlı. Ya arkadaş ekosistemde ne yerin var anlamadım potansiyel bir Kürt gibi nasıl bu kadar hızlı çoğalabiliyorsun ya bela mısın ulan gebermiyon da.
Çok ekstrem koşullara bile dayanabilen,(-32 dereceye kadar yaşayabilir,mikrodalga ışınlari, insanların 1 sn bile dayanamayacağı radyasyon etkisinde hayatta kalabilmek gibi...) yazın sağdan soldan fırlayan, çok hızlı üreyebilen ve ekosistemde önemli bir yer kaplayan canlılardır. Her şeyi yedikleri için doğada çürükçül gibi görev alır.
gecelerin mutfak koruyucusudur.
hamam böceği varsa evinizde illaki gece su içmek için mutfağa girdiğinizde yakalarsınız. ışığı görür görmez koşuşturur. o kadar hızlı koşar ki ışığı kapatamadan yatağınıza koşarsınız.
iğrenç gözükmesi, iğrenç bir canlı olduğu anlamına gelmez. Her canlı gibi o da yaşamayı hakeder. Çok çirkin ve pistir orası ayrı bir mesele. Kendisine düşen görevi yapmaktadır. Ayrıca ölse bile bebişleri evinizi basmaya devam edecektir. bu yüzden en iyisi bir uzmana başvurup hayvana zarar vermeden bir nesne aracılığı ile balkondan dışarı atmaktır. Ayrıca uçmayanları gözlemlemeyi çok severim. Eskiden mutfakta çok olurlardı. Işığı açıp kaçışmalarını seyrederdim. Eheheh. Çok tatlılar bence toplu halde koşuştururken.
kpss çalışmaktan devreleri yanmış şahsımın başlığı bir an ipek böcegi olarak görmesiyle "in çık mırmırıdı yıpılır" diye atlamasına sebep olmuş böcek. Tabi ya manyak mıyım? Tabi ki özenle hamam böceği yetiştiriyoruz artık...
Yaz aylarının baş belasıdır. Her tür hayvanı severim kediden tut fareye kadar, ama nedense bu hayvana küçüklükten gelen bi tiskintim var. Bu arada bu ibnelerin boyutu büyüdükçe korkuları da yok olmaya başlıyor. Ben üstüme koşan hamam böceği hatırlıyorum.