google'nin ceo'su sundar pichai teorisi.
kısaca hayatınızda karşılaştığınız sorunlara tepki vermek yerine o sorunu anlama ve gereken cevabı verme üzerine bir teoridir efenim.
IIT ve MIT mezunu, Google Chrome’un başkanı Sundar Pichai’den güzel bir konuşma:
Kişisel gelişim için hamamböceği teorisi
Restoranın birinde bir gün aniden bir hamamböceği belirdi ve orada bulunan bir kadının üzerine çıktı.
Kadın korkudan çığlık atmaya başladı.
Paniklemiş yüzü ve titreyen sesiyle, can havliyle hamam böceğini üzerinden elleriyle atmaya çalışırken zıplamaya başladı.
Onun bu tepkisi bulaşıcı olmuştu, bulunduğu gruptaki diğer insanlar da paniklemişti.
Kadın sonunda hamam böceğini üzerinden atmayı başardı derken… başka bir kadının üzerine düştü hamam böceği.
Şimdi aynı şeyleri yaşamak için sıra gruptaki diğer bir kadındaydı.
Garson hemen imdatlarına koştu.
Bu nöbet değişiminde, bu sefer de hamam böceği garsonun üzerine düştü.
Garson dimdik durdu, kendini toparladı ve gömleğindeki hamamböceğinin davranışlarını gözlemledi.
Kendine yeterince güvendiğini hissettiğinde, hamam böceğini parmaklarıyla tutarak, restorandan dışarı attı.
Kahvemi yudumlayıp, curcunayı izlerken, beynimdeki anten birkaç fikir yakaladı ve merak etmeye başladı, kadınların bu tiyatral, abartılı hareketlerinden hamamböceği mi sorumluydu?
Eğer öyleyse, neden garson rahatsız olmadı?
Durumu mükemmel yakın bir şekilde, hiçbir kargaşa çıkarmadan halletti.
Buna neden olan hamamböceği değildi, hamamböceğinin sebep olduğu rahatsızlığı o kadınların giderebilecek kabiliyette olmamasıydı, onları bu denli rahatsız eden buydu.
Farkettim ki, babamın, karımın veya patronumun bağırması değildi beni rahatsız eden, bana bağırmalarıyla hissettiğim rahatsızlıkla başa çıkamamamdı.
Yoldaki trafik değildi beni rahatsız eden, trafik sıkışıklığıyla oluşan sıkıntılı durumu halledemeyecek olmamdı.
Hayatımdaki kargaşayı yaratan şey, problemin kendisinden çok benim ona verdiğim tepkiydi.
Hikayeden çıkarılan dersler:
Anladım ki, hayatta olaylara tepki vermemeliyim.
Onun yerine, olaylara cevap vermeliyim.
Kadınlar hamam böceğine tepki verirken, garson ise cevap verdi.
Tepkiler içgüdüsel olarak gösterilen şeylerken, cevaplar etraflıca düşünülerek oluşturulmuş şeylerdir.
HAYATI anlamanın güzel bir yolu.
MUTLU olan biri, hayatındaki her şey yolunda olduğu için mutlu değildir.
MUTLU olmasının sebebi, hayatındaki olaylara karşı tutumunun doğru olmasıdır.
--spoiler--
--spoiler--
Hamam bocekleri evrende cift yaratilir. Biri herhangi bir bacagini ileri atarsa, digeri geriye atar. Biri nefes alirsa, digeri nefes verir. Biri saga giderse, digeri sola gider. Birinin kafasi vucundan koparsa, digerinin vucudu kafasindan kopar. Birini ölüm yakalarsa, digeri de gider ölümü yakar.
--spoiler--
Hamam boceklerinin kuantum dinamigi etkileri. Bi degisik kafa yasiyorum.
Kuantum cok guzel, sen de gelsene.
Sacma teoridir. Hamam boceginin 3 kişinin birden üstüne sıcraması tamamen tesaduf atmasyon. Olaylara nası tepki vermeyeceksin ki? Tepki vermezsen sorun zaten.
şimdi kimse kimseyi kandırmasın da hamam böceği üzerine sıçrayacak sende şöyle bir bakacaksın kendini toparlayıp parmaklarınla yakaladığın gibi dışarı atacaksın. ben bunun numunesini görmedim. ama bak diğer paniklemeleri çok gördüm.
çok basit bir örnek vereyim. dükkanımın arka kısmı yani apartman aralığı-boşluğu sizinde tahmin edeceğiniz üzere gayet nemli, rutubetli, pislik, leş hasılı çoğalmaları için hale hazırda tüm şartların bir araya geldiği muazzam bir ortam. nereden geldiklerini bir türlü bulamasam da tüm önlemlerime rağmen nadir olarak dükkanımda ölmüş bir vaziyette buluyorum. klasik ters yatma hareketi.
neyse bir gün kapanışta dışarıda bulunan eşyaları içeri alırken bir tanesini gördüm benim mermerin üzerine çıkmaya çalışıyor böyle ama sürekli pati çekiyor. ulan dedim bir kerede ezmeden bir bakalım önce nedir ne değildir ki buraya kadar garson çocukla kafa kafayayız. işimi bıraktım bağcılar köşe semt sıtayla eğildim. yakın kadraj izliyorum. patinajı bıraktı durdu. sabit bekliyor. hmm falan demeye kalmadan kanatlarını açtı bir çırptı ama ben o dükkana kendimi atıp kapıyı nasıl kapattım hatırlamıyorum.
hasılı arkadaşlar öyle üzerime kondu şöyle bir baktım kendimi toparladım falan kimse kimseyi kandırmasın. bence evrim teorisi daha inandırıcı. illede birini seçeceksek evrim diyorum.
gördüğüm kadarıyla alt metinlerinde beyaz yakalıların daha çok düzene uyması için gönderiler mesajlar bulunan yazıdır. daha farklı örneklendirmeler yapılabilecekken patronun bağırmasını kabullenme, trafiği kabullenme gibi spesifik örnekler sunulmuş yazıda(bu benim kendi komplo teoriciliğim tabi). aslında bu sorunların üstüne gidilip, kökeninin bulup çözüme odaklanma yerine bu sorunlara alış bunlar gerçekler gibi biz izlenim hissettim. onun dışında bahsettikleri objektif olarak doğru şeylerdi.