maalsesef parayı bulunca kendini halkın üstünde gören bazı parazitler oluşuyor bu ünlülerin camiasında. fakat olması gereken işte budur. biz halkız; sanatçısıyla, şarkıcısıyla, oyuncusuyla, işçisiyle, öğrencisiyle. güzel bir görüntü.
Duygulandırdı. Alışık değiliz belki bundan. Sanatçılarla aramıza öyle mesafeler koyuyoruz ki, sıradan bir hadise vuku bulduğunda imkansız bir şey olmuşçasına hayretler içerisinde kalıyoruz. Haluk levent çocukluğumda şarkılarıyla büyüdüğüm bir isim. Gerek sanatı, gerek kişiliği takdire şayan. Severim ben de kendisini. Bu camiadaki çok sayılı insanlardan birisi. Saman alevi gibi gelip geçici popçulardan değil.
Yalnız bir şey belirtmek istiyorum. Bu kavalye işini süreklilik haline getirip de bizim işimize taş koyma abi! Valla gönül koyarım! Millet bizim sözlükte aç abi. Müzmin Bekârlıktan kuduruyoruz. Zaten alt yapısını oluşturuyoruz, bunu kurumsallaştıracağız. Mezuniyet, düğün, nişan, sünnet ve her türlü organizasyona gidilir.
(bkz: uludağ sözlük yazarları kavalye birliği)
halktan bir adam olduğunu göstermiş ve duyarlılığını yansıtmıştır. Bunu daha önce de kanıtlamıştı. (bkz: Elfida)
--spoiler--
Son dönemlerde Elfida şarkısı üzerinden çok konuşuldu. Polemiklere girildi. Hala Twitter'da Elfida'nın bir genç kız olduğu vs. türlü türlü şeyler söyleniyor. Bu konuya açıklık getirmek istedim.
Birincisi Elfida ismi sonradan verilmiş bir isim. Adı Beyzanur kızımızın. 4 yaşlarındayken tanıştım bu kızımızla. Babası Murat Çelik bir emekçiydi. Kızın amansız hastalıkla mücadele için Cerrahpaşa Tıp Fakültesine gidiyordum. Doktorlarla görüşüyordum. Detayları burada anlatmak istemiyorum ama çok uğraştık.
Bir gün doktorların odasındaydım ve doktorlardan biri bana dedi ki: "Haluk Bey, bu kızı gözden çıkartın." Yanımda da müzisyen arkadaşım Emrah Aydoğdu var. Emrah, "Gözden çıkarılan kadın anlamı Osmanlıca'da Elfida." dedi. Belki tam birebir anlamı olmuyordu ama bir kavram olarak çok uyuyordu. Tabi biz birbirimize sarılıp ağladık. Gerçekten Beyzanur'u çok seviyordum.
Ve oturdum şarkıyı yazdım. Sevgili Emrah Aydoğdu da elinden geleni yaptı. Sözlerinde düzenlemeleri yaptık ve Ömer Faruk Güney'in de müziği vardı. Bu şekilde Beyzanur'un son günlerinde ona şarkıyı söylüyordum ama kendisi olduğunu bilmiyordu Elfida olarak biliyordu. Tabi küçük bir çocuktu son zamanlarında 8 yaşındaydı.
O dönem de şirketlerim batmış, sözlerdeki Omzumda iz bırakma yüküm dünyaya yakın şunu ifade etmek içindi. Ya zaten dünya kadar batmışım, sıkıntılıyım, Beyzacığım ne olur bari sen gitme demek içindi. O sözlerdeki yüzyıllardır sarılmamış kolların cümlesi, anne ve babası gece gündüz nöbetteydiler. Beyzanur'un kırılganlığından hasta yatağından dolayı sarılamıyorlardı. Gerçekten sarılabildiklerini görmedim. Sisliydi kirpiklerin ve gözlerin yağmurlu sözleri ise Beyzanur'un gerçekten hep yağmurlu gözleri vardı hayata tutunmaya çalışan...
O dönemde hastane personeline Bakırköy'de bir konser verdim. Beyzanur'a iyi baksınlar diye onların gecesine katıldım. O gece evden başka bir yere kaldırılan Beyzanur'u kaybettik. Ardından anne ve babasından rica ettim. Yıllardır Beyzanur'un babasıydınız. Evet kızımızı kaybettik. Lütfen bir çocuk daha yapın dedim. Aradan bir yıl geçti beni aradılar. Haluk Abi bir kız çocuğumuz oluyor. "Adını Elfida koyun." dedim ve kızları oldu. Adı Elfida. Şu anda o Elfida belki de 8-9 yaşlarında ve bir okulda okuyor. Ablasının ismini taşıyor.
Saygın duruşuna, bir tuğla daha koymuştur.
Götü kalkmış, kendini halktan soyutlamış birçok insana o kadar alışığız ki, bu zerafet ve alçakgönüllü davranış, bizi bizden aldı tabii.
Halktan ürküp, Korumasız adım atamayanlara kapak olsun!
Yaşa haluk levent yaşa!