halkla ilişkiler

    3.
  1. ismi mesleğin içeriğini tam olarak karşılayamayan, bu yüzden anlam karmaşasına yol açan meslek.

    halkla ilişkiler departmanının faaliyetleri şunlardır:

    -basın bülteni yazmak/dağıtmak, basın listesi hazırlamak.
    -basın konferansı, basın resepsyonu ve basın gezisi düzenlemek.
    -medya enformasyon servisi oluşturmak.
    -yöneticiler için basın, radyo ve televizyonda mülakat imkânları yaratmak.
    -fotoğraf konusunda sanatçılarla işbirliği içinde olmak ve fotoğraf bankası oluşturmak.
    -personele yönelik gazete veya gergi yayınlamak, video, slide gösterileri, duvar gazeteleri gibi yöntemlerle kuruluş içi iletişimi sürdürmek.
    -dağıtımcılar, tüketiciler, kullanıcılar yani dış hedef kitleye yönelik gazete, dergi yayınlamak.
    -yıllık raporları hazırlamak ve dağıtımını sağlamak, kuruluşta yeni işe başlayanlara yol gösteröek amacıyla rehber kitapçıklar düzenlemek, potansiyel iş gücünü oluşturan eğitim kurumlarına poster, broşür hazırlayarak basılı araçların gücünden yararlanmak.
    -kuruluşun gelişim dürecini aktaran dökümanter film gibi görsel araçlardan yararlanılmasına imkân hazırlamak, slide gösterileri düzenlemek, katalog hazırlamak ve arşivlemek.
    -sergi ve gösteri organize etmek.
    -kurumsal kimlik oluşturmak amacıyla logo, renk, basım stili oluşturmak, özel giyim biçimi gibi konularda kuruluş tarzında bütünlük sağlamak.
    -sponsorluk konusunda karar vermek.
    -kuruluş gezileri düzenlemek.
    -gerekli yönetim toplantılarına katılmak ve ürün, pazarlama, satış ve diğer birim yöneticileriyle toplantılar yaparak koordinasyonu sağlamak.
    -satış ve ortaklar toplantısında kuruluşu temsil etmek.
    -eğer anlaşmalı danışman firma söz konusu ise, iletişimi sağlamak.
    -ticarî birlik toplantılarında kuruluşu temsil etmek.
    -halkla ilişkiler personeline eğitim imkânı sunmak.
    -kamuoyu araştırmaları ya da diğer araştırmaları yapmak.
    -reklam ajansı ile işbirliği içinde olmak.
    -yeni birimler için resmî açılışlar düzenlemek.
    -siyasî liderlerle iletişim kurmak ve geliştirmek.
    -yabancı konuklar, vip 'yi ağırlamak, kuruluş gezileri düzenlemek.
    -yıl dönümlerini kutlamak, ödül törenleri düzenlemek.
    -basın küpürlerinin, radyo ve televizyon programlarının feedbackini almak ve dışarıdan gelecek diğer raporları incelemek.
    -belirlenen amaçlar açısından sonuçları değerlendirmek.
    * *
    7 ...
  2. 6.
  3. Ülkemizde chicken translate ile ithal edilmiş (bkz: public relations) ithal edilirken hic bir sekilde anlaşılamamış.. temeline inildiginde her türlü sektör - kurum - şahıs vb.nin ama doğru ama yanlış olarak gerçekleştirdiği. Uluslararası düzlemde e. Bernals'in ülkemizde ise Betül Mardin'in atası olduğu dile getirilen lakin bir bilimsel disiplin olarak ele alınmasa da dünyada insan ve iletişim var olduğundan beridir gerçekleştirilen iletişim bütünüdür. Sadece bilimsel literaturde 3200 den fazla farklı tanımı bulunan. Ülke şartlarında açık öğretim dahil olmak üzere her sene 40 bine yakın mezun veren ancak nitelikli eleman eksikliği çekilen. Kendisi iyi ama çevresi kötü denilerek ifade edilebilinir. Şahsımın Lisans ve yüksek lisans dönemlerimi ve çalışmalarımı gerçekleştirdiğim sosyal bilim dalı.
    4 ...
  4. 32.
  5. sabır üstadıdır. şirketin filtresidir. akşam evine gittiğinde resmen beyninin fatmagülden beter olduğunu hisseden gariban insan evladıdır. akşama dek görüştüğü insan sayısının haddi hesabı yoktur. bir de ses tonu yüzünden bunlara takık olanlar vardır. bigün gafasını gömecektir bu yılışıklardan birinin gafasının orrta yerine. ama sabır üstadıdır. gülümseyerek bile küfür edebilirler ve bu küfür şerbet gibi gelebilir bazı insan evladına. kısaca kendilerini bir bok zannetmekte son derece haklıdır işini layığıyla yapıyorsa. çünkü şirket patronun değil, çalışanın ve onlardan önce halkla ilişkilercinindir. dışa yansıyan yüzüdür şirketin. o yüzden bu yazıyı okuyan patron varsa eğer, bu işi yapan elemanınıza çok iyi davranın. onu anlamak için bir günlüğüne onun yerine koyun kendinizi. o meraklı sürü nasıl getiriliyor ve yönlendiriliyor ustalıkla bunu anlayın e mi?
    sesimin amına koyiim bu arada dangoz. bsg
    4 ...
  6. 36.
  7. türkiye'de genellikle satış, pazarlama, ön büro hizmetleri olarak bilindiği, kimsenin sikine takmadığı alandır. bunlara pr deyince haa diyorlar. yemin ederim gerizekalısınız. halkla ilişkilere önem vermeyen bir şirket, kurum veya kişi amacına ulaşamaz.

    halkla ilişkiler; şirket, kurum veya kişilerin, halk gözündeki değerini belirler ve tanıtımının yapılmasını sağlar.
    4 ...
  8. 16.
  9. küçük ve orta işletme sahibi bir takım zik kafalı patronlar tarafından, sadece alımlı bayanlanların yapabileceği düşünülen meslek. 4 sene okulunu okudum lan ben bunun! sen bana hala gülücük dağıtmaktan bahsediyorsun, .m biti!
    4 ...
  10. 4.
  11. patronların metreslerinin restoranlarda yaptığı iş.
    4 ...
  12. 53.
  13. Profesyonel olarak yönetilen işyerleri ya da kurumsal şirketlerde stratejik öneme sahip, kurumun görünüşü, vizyonu, duruşunu belirleyen bir departmandır.

    Hem şirket içi, hem şirket dışı ilişkileri yönetir, koordine eder.
    4 ...
  14. 2.
  15. Benim ilk mezun olduğum bölümdür. Valla ne oldu diye sorarsanız bime gireceğim galiba. ikincisi uluslararası ilişkiler bakalım onda ne olacak.
    4 ...
  16. 6.
  17. betül mardin 'e göre, "halkla ilişkiler, sıradan olmakla önemli olmak arasındaki farktır."
    3 ...
  18. 51.
  19. bölümünü okuyan veya ilgi duyan/okumayı planlayan birini aradığımız alan. çok gizli bir şeyler konuşacağız.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük