sadece vergiler değil enerji ve akaryakıt zamları da bunda etkilidir. dolayısıyla büyüyen ekonomi, devletin misyoner pozisyonunda olmasıyla vuku bulmaktadır. anladın?
sanmam, ekonominin gelişmesi genelde politik gelişme ile bağıntılıdır. politik yapı değişmeden ekonomi değişmez. türkiye ekonomisinin gelişmişliğide muhtemelen türkiyenin politik gelişmişliğinden çok poliitk gelişmişlik iddiasına bağlı yani bir fostan ibaret.
büyük bir çoğunluğun bankaya borçlu olduğu ülkede normal olandır. Maaşını alıp bankaya faiz olarak veren insanlar bir gün dönüp ulan biz bankalara çalışıyoruz diyecekler. Ama o gün iş işten geçmiş olacak. biz zaten anca Sikilmiş götün hesabını yaparız.
kısmen yanlıştır, devlet memurları halk kavramından çıkartılırsa doğru olabilir. memurlara gereğinden fazla para verilmesin daha da hızlı ve istikrarlı büyürüz, sadece bizi değil biraz da memurları zikin, daha çabuk büyüyelim görüşüdür.
son dönemde ekonomik büyümeye eleştiri yapanların düşüncesidir.
vergi alınacak en rahat kesimin düşük ve orta gelirli vatandaş olduğu , devletin bu vatandaşların ödediği direkt ve dolaylı vergilerle ekonomiyi büyüttüğü görüşündeler.