osmanlıyı asrı sadet sanıyorlar. herşey güllük gülistanlıktı sanıyorlar. Osmanlı'nın geri dönmesi konusunda, Osmanlı hakkında sadece kulaktan dolma bilgisi olanlar daha bi tutkulu hevesli.
bu millet koyun kardeşim. illa güdecek birisini arar başında. gümüşünü verecek, tarlasını verecek, gelecek evine bulgur yiyecek. başka türlüsü rahat ettirmez bu andavalları. gidip osmanlının has torunlarına baksalar, kendilerinden utanırlar. kalkmışlar osmanlı da osmanlı. he amk osmanlı.
Keşke osmanli zamanina geri donebilsek, suan olsalardi rte cezalandirilirdi. Osmanli hosgorulu bir devletti, insanlari alevi, kurt vs. Vs. Diye ayirmazdi. Bu sayede yuzyillarca cok buyuk topraklarda sorunsuzca hukum surduler.
Şu anda ki istemez ve sömürücğlerimize vurdun mu oturtmak için. Bak onlarda bundan dolayı osmanlıyı istemiyor. Ya bizim kemalistler niye istemiyor? Çünki Osmanlı demek islam demek. Yani içki ve zina yok demek. Ulan kemalist ler yine sattınız bizi bir şişe şarap la zinaya. Ulan korkmayın akılsız lar, gayri müslimler hesaba tabi değiller.
ilk önce Anadolu coğrafyasında yaşayan halkın çoğu muslumandir. (Müslüman adı altı yaşayan gafiller de çoktur.) Müslümanlık ta cihat vardır. Türkiye Cumhuriyeti cihat politikasından uzak ve hiç bir dine mensup değildir. Din bir çatı altında bi sancak altında toplanmak ister aksi halde etkileri ve cihati azalır azınlık olmaktan dışarı cikamazlar.Osmanli tarihimize en yakın islam devletidir. Anadolu ve insanlarından bahsettik te islam'ın düşmanlarını unutmak olmaz şimdi önümüzdeki yüz yıla bakarsak ABD ve Çin ve coğrafi en yakın israil tehditleri teknolojileri idiolojileri ve askeri açıdan güçlenmeye devam ediyorlar. Bir de islam dinini yaşayan arap Devletleri pardon islam adı altında yaşayan çoğu parçalanmış azınlıklar ve Paranın ilah olduğu tüm değerlerini paraya çeviren devletler. Müslüman halkının , müslümanlığın tek umudu Anadolu müslümanları güç kazanması için de Osmanlıya ihtiyaç olduğunu düşünürler.
Tabi bu yazdıklarım (kapa taslak) kendi yorumumdur.
Kraldan çok kralcı olduğu için istiyor olabilir. Malum halk kendisine ait olmasa da zenginliği, şatafatı, güç gösterilerini, han, hamam sarayları seviyor. O esnada kendilerinin ne yaşadığı, nasıl fakirlikten geçtiği mühim değil. Yöneticisinin göz kamaştırıcı hayatı halkı, en azından bizim halkımızı her dönem cezbediyor. Malum Osmanlı denince de insanın zihninde altın varaklar canlanıyor, halkımız neden istemesin?
osmanlı dönemindeki gücüne kavuşmak istiyor denmiş. imparatorluk kurulmasıyla ulaşılabilecek mi peki? hadi önce imparatorluk kavramını bir inceleyelim. gerçekten 2015 senesinde bu yapılabilecek mi? osmanlı'nın zenginlik kaynağı olan bütün eyaletler geri mi gelecek? bağımsızlıklarını, bayraklarını bırakıp bizim sınırlarımıza mı katılacaklar?
sekülerleşmenin bu derece gerçekleştiği bir dünyada eskisi gibi padişahlık sistemi devam ettirilebilir mi gerçekten? buna ciddi ciddi inanan olabilir mi?
sadece tek bir soydan gelen insanların yönetimde söz sahibi olmasının bu çağda imkansızlığını geçtim, osmanlı padişahlarını yetiştirebilecek durumda değiliz artık. tayyip erdoğan birkaç dil bilen insanları monşer olarak nitelerken tarihine dönüp bakmıyor. osmanlı padişahları kaç dil biliyormuş, ülke yönetimi dışındaki yetenekleri nelermiş, ne kadar eğitimlilermiş bir bakmak lazım. kolay mı yetişiyormuş bir padişah?
ayrıca osmanlı'nın son dönemlerinde ortaya çıkan fransız hayranlığı, ardından gelen alman hayranlığı neden gerçekleşmiş? bunların sebebi neymiş? neden dünyadaki kültürü biz etkileyememişiz de baskın kültürlere meyletmişiz?
neo-osmanlıcılık ciddi anlamda yürütülmeye çalışılıyor fakat bunu yürütenler de bu işin imkansızlığının farkında. sadece halkın duyguları, inancı sömürülüyor.
eğer güçlü olunabilseydi bu hayallere zaten gerek kalmazdı, eğer dik durulabilseydi türkiye cumhuriyeti'nin yerine gelecek başka bir devletin hayaliyle yaşamazdı insanlar. güç dediğin bayrak, ülke ismi değil. şimdi elde edemediysen şayet monarşiyi geri getirsen de erişemezsin.
halifelik mi deniyor? osmanlı halifesinin çağrısına son olarak kimler uymuş ya da kimler sallamamış? bunları bilmiyor mu gerçekten halk?
osmanlı büyük bir devletti. geçmişimizdedir reddedemeyiz fakat geçmişin geçmişte kaldığı bilincinde olmadığımız sürece ilerleyememeye mahkumuz ne yazık ki.
Bizim millet başkasına tapmaya alışmış ben kendimi yönetemem biri beni yönetsin ama nasıl yönettiği de önemli değil, ufak tefek şeylere karışmadığı sürece sorun değil.
Osmanlı zamanında tüm Avrupa hatta dünyanın yarısı bizim diye özenen cahil bir kesimde var ulan o kadar sınırı aldın yönetim nerede, yönetimde kontrol sağlanamadığı için her geçen gün zayıflayarak yok oldu gitti. Bizde milletçe uyum içinde yaşama sıkıntısı var.
Ecdad'a ulaşmak istiyorlardır. Ancak bilmiyorlardır ki ecdada ulaşmanın şekli geriye gitmek değil ilerlemektir.
kısaca ecdadın bir sözüyle değerlendirecek olursak, "Davulun sesi uzaktan hoş gelir" özdeyişi yeterli olacaktır.
Osmanlı devletinde sadece fatih kanuni gibi adamlar (ki bu adamlar çok önemlidir) yok;
3.Selim var, 2. Mahmut var ve tanzimat sonrası dönem var.
Cumhuriyet'ten nefret eden insanların hiçbirisi cumhuriyet'in temellerini atan kadroları yetiştiren eğitim sistemlerini yenilikçi padişahların getirdiğini bilmiyor.
Niye batı'nın eğitim sistemini askeri sistemini almışız; 2.mahmut'a gavur padişah diyip geçmesi kolay tabi: Devletin çöktüğünü, bilim üretmediğini, askeri ve ekonomik alanda geri kaldığını gören ve yüzlerce ıslahat yapan bir adamdan bahsediyoruz.
Tabi bunu bu insanlara anlatmazsın, zaten anlatmayın bırakın Atatürk'ün birdenbire cumhuriyet'i ilan ettiğini sansınlar, meşrutiyet falan mı onları tanımıyoruz, meclis falan açmışlar bunlar mühim değil onlara göre.
Varsa yoksa Fatih'in topları fatih'in topları başka bir şey bilmezler.
Fatih'in toplarına kurban olalım, olalım olmasına da 2.Mahmut'un modern zihni de kurban olalım, Atatürk'ün cumhuriyet'i neden kurduğunu dönemin şartlarını da göze alalım.
Tarihi bütünüyle yorumlamadıkça ileriye gidemeyeceğiz.