cemiyetteki taraflar arasındaki bölünmede ahmed rıza'nın tarafında yer almıştır. gerek ahmed rıza - murad bey gerekse ahmet rıza - prens sabahattin ayrışmasında hep ahmed rıza tarafında yer almıştır.
ahmed rıza'nın ve kendisinin bu tutumu paris'teki jön türkler'in etkinliğinin tamamen bitmesini önlemiştir. zira murat bey'in taraftar kitlesi çok büyüktür. az kişi kalmalarına rağmen inançlarından dönmemişlerdir.
beyrutlu hıristiyan bir arap olan ve 1878'de ilk türk meclisine suriye temsilcisi seçilmiş bulunan halil ganem, ikinci abdülhamit'in meclisi dağıtması üzerine avrupaya kaçmış ve paris'te la jeune turquie adı altında bir dergi çıkarmaya başlamış. daha önceleri cenevre'de " hilal " adlı bir dergi yayınlamış, bu girişimler kendi kendilerine yetecek bir gelir sağlayamayacağı için, diğer dergilerde, bu arada özellikle journal de débats'da yazılar yazmaktaydı. ancak, bu gazetenin " padişah hükümetinin ve mali bir kuruluşun " tarafını tutması üzerine yazı kadrosundan çekildi. ayrıca ismi yabancı dillerde khalil ghanim olarak geçiyor.