özenle seçilmiş, ironik bir ismi vardır bu karakterin: ök-keş.
eski türkçe' de ök anne manasına geliyor. bu nedenle öksüz, annesiz demek.
keş eki ise, bir şeyi aşırı seven, ona müptela olan, onunla hemhal olan anlamı vermekte. esrarkeş, çilekeş, gayretkeşteki gibi.
sonuç olarak ökkeş de annesini seven anlamına geliyor.
her hangi bir sayisinda ökkeş´in annesi ve anneannesi soguktan donmaktadirlar ve israrla isinmak istemektedirler. Okkes eve kuduz bir kopek getirir ve bombayi patlatir. Artik kosturarak isinirsiniz.
Yıllar yıllar önceydi, Limon Dergisi'ne bakan bir ilkokul öğrencisiydim. Hain Evlat Ökkeş ilk defa o zaman karşıma çıktı. Puhuahahah, aynen şöyle bir hikaye vardı:
ilk resimde Ökkeş anasını acımasızca döver. Anası feryat figan. ikinci resimde gökten ilahi bir yıldırımla Ökkeş'in eli-kolu taş kesilir. Bunu gören anası der ki "bak, anaya kalkan eller taş kesilir. Üçüncü ve son resimde Ökkeş, beton halindeki kolunun daha da sertleşmiş olan balyoz halini anasının kafasına vurmaya başlar; anasını başını betondan koluyla patlatır ve şöyle der "iyi, böyle daha iyi mahfederim".
can barslan'ın senelerdir çizdği gülünç karikatür tiplemesinin ve ona ait olan köşenin adı. annesine ve anneannesine dünyayı zindan eder ve ağzına sıçılası bir adamdır. güldürürken sinirlendiren, sinirlendirirkin düşündüren toplumsal mesaj verdiğine inandığım karikatür köşesidir.
bagimsiz milletvekili adayi olan ve secim bölgesindeki cocuklari kacirip ebeveynlerine oy verme fidyesi karsiliğinda serbest birakacağini söyleyen her eve lazim kişilik.
sadece ramazan aylarinda anne ve anneannesine eli kalkmayan, diger zamanlarda kafa goz giren karikatur karakteridir. bazi avrupa ulkelerinden cok ciddi sekilde olumsuz tepki almistir.