Özel sektörde Şaşilmamasi gereken durum..öğretmenlik için ise gayet komik..nedeni karı kocalar zaten ayrı nerde 3 cocuk.. başbakan ne diyor 3 yapın..ama nimet hanım esleri ayırıyor...sonra sınav sonucları yanlış açıklanıyor...neyse bu konu uzar gider..nerden baksan tuhaf nerden baksan yanlış yani...
sırf dershane sayısı azaltmak için eğitim sisteminin içine edilmesidir. daha sen ilk önce devlet okullarda ki eğitim kalitesini yükselt öyle dershanelerle başa çık.
eğitimde dersanelerin etkinliğini kırmak için ortaya atılmış süper bir fikirdir. şahane fikir ya resmen okulun önüne geçmişti abicim dersaneler olmaz öyle. en iyisi biz okullarda haftanın 7 günü günde 16 saat eğitim verelim dersaneciler iyice bir göt olsun.
obeziteyle savaş için de benzer bir projem var obezlere bundan sonra ne ekmek ne su vericez. sonunda herkes tığ gibi olacak süper olacak. çok iyi olacak çok da güzel iyi olacak tamam mı?
edit:imla
facebook'ta *konuyla ilgili açılan sayfanın kısa zaman zarfında bir sürü üye toplaması, ve bu üyelerce hiç bir araştırmada bile bulunmadan yapılan *, milli eğitim bakanlığına, nimet çubukçu'ya hakaretler ve ağır sözler, yeni nesile 7 günlük bir eğitimin bile yetersiz kalacağını gözler önüne sermiştir.
(bkz: gençlik nereye gidiyor)
buna karşılık hafta içinin de 4 güne indirilmesi durumunda pekte sorun olmayacağını düşündüğüm karar. geriye 'tanımsız' da olsa 2 günümüz kalır. bak bu iyi fikir cidden ha.
eğitim günü 6 gün olacağına öğretmenlerin * denetlenmesi, öğrenciyi teşvik edip edemediğini, konunun dersin özünü verip veremediğini araştırması ve ona göre düzenleme yapması daha iyi olurdu. zira öğretmenlerin milli eğitime kapağı atıp sonra da tembelleşip pratiğini yitirmesi bilgisinin körelmesi böyle engellenemez. *
eğitim sistemindeki performansın artmasını sağlar lakin insanın " sen önce dershaneleri kapattır." diyesi geliyor .haa şunuda belirtelim adam gibi eğitim verilmesi lazımdır okul sıralarında.
eğer gerçek ise* çocukların çocukluklarını ellerinden tamamen almaktır.
eğer gerçek ise, akp iktidarının sorunları kökünden çözmek yerine her zaman işin kolayına kaçtığının yüzlerce örneğinden biridir. sen eğitim ve sınav sistemini düzelt önce sonra bak bakalım haftada 6 gün eğitime gerek kalıyor mu? sorunlar kökünden çözülmek istenirse ne dershanelere gerek kalır ne de çocukların hayatlarını tamamen ellerinden almaya.
sözkonusu insanların yani öğrencilerin çoğunluğu çocuk. bu çocukların gezecek tozacak kafa dinleyecek boş zamana, hayatı öğrenmeye ihtiyaçları var. sen adam gibi ne öğretiyorsun ki altı gün çocukları adeta hapsedip iyi bir şey yapacağını sanasın?
tekrar ediyorum. bu iddianın yalan olduğu söyleniyor eğer öyleyse yukarda yazdıklarımı söylemeye gerek yok. olay kesinlik kazanınca bu yazı ya burda kalır ya da silinir.